Dobro došli na Merlin

Merlin je sustav za e-učenje uspostavljen kao platforma za projekte primjene e-učenja, odnosno izvođenje kolegija sveučilišnih studija uz primjenu tehnologija e-učenja.

Merlin se temelji na sustavu otvorenog koda Moodle koji je dodatno razrađen i prilagođen potrebama korisnika.

Sustav održavaju djelatnici Centra za e-učenje osiguravajući pouzdan i neprekidan rad sustava i njegovu dostupnost sveučilišnim ustanovama, nastavnicima i studentima, te ujedno pružajući tehničku podršku u uporabi sustava.

Kolegij na sustavu Merlin možete zatražiti ispunjavanjem on-line zahtjeva za otvaranje kolegija koji se nalazi u bloku Merlin s lijeve strane.

U sklopu Merlina nalazi se i e-portfolio sustav i sustav za webinare.

U sustav za e-učenje Merlin možete se prijaviti pomoću svojega korisničkoga identiteta iz sustava AAI@EduHr. Taj identitet Vam dodjeljuje Vaš matični fakultet/visoko učilište.

Uvjeti korištenja sustava definirani su Pravilnikom o organizaciji i korištenju sustava za e-učenje Merlin.

Obavijest o nadogradnji sustava Moodle2Test

U petak, 29. kolovoza 2014., u jutarnjim satima sustav Moodle2Test biti će nadograđen na novu inačicu sustava Moodle 2.7. Očekuje se privremena nedostupnost sustava u trajanju od 1 sat, pa molimo korisnike da u vrijeme redovitog održavanja ne planiraju rad na sustavu. Svi korisnički podaci biti će sačuvani kao i svi otvoreni kolegiji.

Dostupna nova inačica sustava Merlin za ak. god. 2014./2015.

Dostupna je nova inačica sustava Merlin 2.7 za ak. godinu 2014./2015. te nastavnici mogu odmah otvoriti e-kolegije za novu akademsku godinu.

Za otvaranje e-kolegija u novoj akademskoj godini potrebno je ispuniti on-line obrazac za otvaranje e-kolegija koji se nalazi na naslovnici sustava Merlin za akademsku godinu 2014./2015. http://moodle.srce.hr/2014-2015/.

Postojeći e-kolegiji (iz ak. godine 2013./2014.) odlaze u arhivu s početkom nove ak. godine i u njima više nije moguće održavati nastavu, ali će i dalje biti vidljivi nastavnicima i studentima. Arhiva e-kolegija je dostupna u bloku s lijeve strane.

Prebacivanje materijala iz prijašnjih kolegija u nove moguće je korištenjem modula koji je razvio Centar za e-učenje (nije potrebno raditi sigurnosnu kopiju) opisanom u Priručniku (str. 125). Priručnik je dostupan ovdje.

Obavijest o izmjenama u novoj inačici sustava Merlin 2.7

U akademskoj 2014./2015. godini dostupna je nova inačica sustava Merlin 2.7. Ova inačica u odnosu na prethodnu (2.4) nije se znatno mijenjala, odnosno dogodile su se promjene u korisničkom sučelju (vizualne izmjene i manje izmjene u funkcionalnostima sustava) koje postojećim korisnicima neće utjecati na rad.

Ova inačica donosi i novosti kao što su:

- poboljšani responzivni dizajn,
- uz postojeći, dodatni i jednostavniji uređivač teksta Atto,
- dodjeljivanje znački korisnicima (dostupne od inačice 2.5),
- uređivanje PDF dokumenata prilikom ocjenjivanja zadaće.

Detaljnije o novostima u sustavu bit će objavljene u novom priručniku koji će biti dostupan početkom rujna.

Redovito održavanje sustava

OdržavanjeRedovito održavanje sustava odvija se petkom od 7:00 do 7:45 pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.