Merlin Arhiva 2013./2014.

Na ovom sustavu nalazi se arhiva kolegija iz akademske godine 2013./2014. Kolegijima otvorenim u akademskoj godini 2014./2015. možete pristupiti putem poveznice u bloku "Trenutna akademska godina".

Otvoren 4000. e-kolegij u akademskoj godini 2014./2015.

Na sustavu za e-učenje Merlin otvoren je 4000. e-kolegij. Na sustavu je već preko 56400 korisnika, a na tjednoj bazi na sustavu radi preko 10000 jedinstvenih korisnika (nastavnika i studenata).

Virtualno okruženje za učenje (sustav Merlin) sastoji se od sustava za e-učenje, sustava e-portfolio i sustava za webinare i povezan je sa sustavom ISVU. U sustavu Merlin moguće je koristiti različite aktivnosti i resurse. Među njima izdvajamo trenutno nastavnicima vrlo važnu aktivnost Zadaća te aktivnosti kao što su: Umne mape, Lekcije i Igre. Testovi su vrlo popularni pa trenutno na sustavu Merlin ima gotovo 1400 izrađenih aktivnosti Test.

Centar za e-učenje nastavlja s redovitim održavanjem radionica i tečajeva na temu e-učenja. Više o tečajevima i radionicama te načinu prijave i terminima objavljene su na web-stranicama Centra za e-učenje i na naslovnici sustava Merlin.

Drugi webinar na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju

Drugi webinar iz ciklusa on-line predavanja naziva "Talks on E-assessment and Learning Outcomes" na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju, a u okviru međunarodnog projekta TALOE, održan je u srijedu 18. veljače.

Naziv ovog webinara je Assessment Strategy: Managing and Supporting Assessment Designers, a u uvodnom predavanju dr. James Brunton i Elaine Walsh sa Sveučilišta Dublin City iz Irske predstavili su projekt izrade strategije vrednovanja koji su proveli na svojem Sveučilištu. U okviru webinara objašnjena je i matrica vrednovanja. Snimka webinara je dostupna ovdje.

Više o webinaru možete pročitati na web stranicama Centra za e-učenje ili projekta TALOE.

Tečajevi CEU

Centar za e-učenje održava sljedeće tečajeve:

- on-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin" - prijave od 1. do 7.3.2015.
- tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin" - 4. i 5.3.2015.

On-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin"

Povezivanje sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVU

Centar za e-učenje pripremio je on-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin". Tečaj će biti dostupan, odnosno započinjat će svakog 1. u mjesecu. Prijave su moguće od 1. do 7. u mjesecu, a broj prijava je neograničen.

Tečaj je namijenjen nastavnicima koji do sada nisu koristili sustav za e-učenje Merlin ili žele proširiti poznavanje ovog sustava. Dostupan je članovima akademske zajednice, odnosno svima koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://mod.srce.hr/online-tecaj/.

Redovito održavanje sustava

OdržavanjeRedovito održavanje sustava odvija se petkom od 7:00 do 7:45 pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.