Dobro došli na Merlin

Merlin je sustav za e-učenje uspostavljen kao platforma za projekte primjene e-učenja, odnosno izvođenje kolegija sveučilišnih studija uz primjenu tehnologija e-učenja.

Merlin se temelji na sustavu otvorenog koda Moodle koji je dodatno razrađen i prilagođen potrebama korisnika.

Sustav održavaju djelatnici Centra za e-učenje osiguravajući pouzdan i neprekidan rad sustava i njegovu dostupnost sveučilišnim ustanovama, nastavnicima i studentima, te ujedno pružajući tehničku podršku u uporabi sustava.

Kolegij na sustavu Merlin možete zatražiti ispunjavanjem on-line zahtjeva za otvaranje kolegija koji se nalazi u bloku Merlin s lijeve strane.

U sklopu Merlina nalazi se i e-portfolio sustav i sustav za webinare.

U sustav za e-učenje Merlin možete se prijaviti pomoću svojega korisničkoga identiteta iz sustava AAI@EduHr. Taj identitet Vam dodjeljuje Vaš matični fakultet/visoko učilište.

Uvjeti korištenja sustava definirani su Pravilnikom o organizaciji i korištenju sustava za e-učenje Merlin.

Merlin Arhiva 2013./2014.

Na ovom sustavu nalazi se arhiva kolegija iz akademske godine 2013./2014. Kolegijima otvorenim u akademskoj godini 2014./2015. možete pristupiti putem poveznice u bloku "Trenutna akademska godina".

Šesti sveučilišni Dan e-učenja

Šesti Dan e-učenja u organizaciji Centra za e-učenje Srca održat će se u četvrtak, 11. prosinca 2014. u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Pridružite nam se na 6. sveučilišnom Danu e-učenja! I ove godini osmislili smo cjelodnevni program u okviru kojeg ćemo dodijeliti nagrade za najbolje e-kolegije u akademskoj godini 2013./2014., imate ćemo i panel diskusiju s dekanima te niz prezentacija vezanih uz primjere dobre prakse u e-učenju.

Program i prijava za sudjelovanje dostupna je na stranicama Centra za e-učenje.

On-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin"

Povezivanje sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVU

Centar za e-učenje pripremio je on-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin". Tečaj će biti dostupan, odnosno započinjat će svakog 1. u mjesecu. Prijave su moguće od 1. do 7. u mjesecu, a broj prijava je neograničen.

Tečaj je namijenjen nastavnicima koji do sada nisu koristili sustav za e-učenje Merlin ili žele proširiti poznavanje ovog sustava. Dostupan je članovima akademske zajednice, odnosno svima koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://mod.srce.hr/online-tecaj/.

Dostupna nova inačica sustava Merlin i Priručnik za nastavnike i studente

Dostupna je nova inačica sustava Merlin 2.7 kao i nove inačice Priručnika za nastavnike i studente (rujan 2014.). Priručnici su dostupni na naslovnici sustava Merlin u bloku s lijeve strane nakon prijave.

Ova inačica u odnosu na prethodnu (2.4) nije se znatno mijenjala, odnosno dogodile su se promjene u korisničkom sučelju (vizualne izmjene i manje izmjene u funkcionalnostima sustava) koje postojećim korisnicima neće utjecati na rad.

Postojeći e-kolegiji (iz ak. godine 2013./2014.) odlaze u arhivu s početkom nove ak. godine i u njima više nije moguće održavati nastavu, ali će i dalje biti vidljivi nastavnicima i studentima.

Prebacivanje materijala iz prijašnjih kolegija u nove moguće je korištenjem modula koji je razvio Centar za e-učenje (nije potrebno raditi sigurnosnu kopiju) opisanom u Priručniku (str. 132). Priručnik za nastavnike dostupan je i ovdje.

Redovito održavanje sustava

OdržavanjeRedovito održavanje sustava odvija se petkom od 7:00 do 7:45 pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.