Dobro došli na Merlin

Merlin je sustav za e-učenje uspostavljen kao platforma za projekte primjene e-učenja, odnosno izvođenje kolegija sveučilišnih studija uz primjenu tehnologija e-učenja.

Merlin se temelji na sustavu otvorenog koda Moodle koji je dodatno razrađen i prilagođen potrebama korisnika.

Sustav održavaju djelatnici Centra za e-učenje osiguravajući pouzdan i neprekidan rad sustava i njegovu dostupnost sveučilišnim ustanovama, nastavnicima i studentima, te ujedno pružajući tehničku podršku u uporabi sustava.

Kolegij na sustavu Merlin možete zatražiti ispunjavanjem on-line zahtjeva za otvaranje kolegija koji se nalazi u bloku Merlin s lijeve strane.

U sklopu Merlina nalazi se i e-portfolio sustav i sustav za webinare.

U sustav za e-učenje Merlin možete se prijaviti pomoću svojega korisničkoga identiteta iz sustava AAI@EduHr. Taj identitet Vam dodjeljuje Vaš matični fakultet/visoko učilište.

Uvjeti korištenja sustava definirani su Pravilnikom o organizaciji i korištenju sustava za e-učenje Merlin.

Radovi na mreži

nadogradnja

U srijedu 24. rujna 2014. od 5:00 do 8:00 zbog radova na mrežnoj infrastrukturi Srca mogući su kratki prekidi u radu sustava.

Molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.

Merlin Arhiva 2013./2014.

Na ovom sustavu nalazi se arhiva kolegija iz akademske godine 2013./2014. Kolegijima otvorenim u akademskoj godini 2014./2015. možete pristupiti putem poveznice u bloku "Trenutna akademska godina".

Tjedan Centra za e-učenje

Na početku nove akademske godine pripremili smo, već tradicionalno, Tjedan Centra za e-učenje koji se održava od 22. rujna do 1. listopada 2014. U okviru tjedna održat će se niz aktivnosti na temu e-učenja kako bi nastavnicima pomogli da steknu nova znanja u području e-učenja, da usavrše nastavničke kompetencije te pronađu najbolji način kako integrirati tehnologije e-učenja u obrazovni proces.

Raspored događanja pogledajte na našim web stranicama.

Dostupna nova inačica sustava Merlin i Priručnik za nastavnike i studente

Dostupna je nova inačica sustava Merlin 2.7 kao i nove inačice Priručnika za nastavnike i studente (rujan 2014.). Priručnici su dostupni na naslovnici sustava Merlin u bloku s lijeve strane nakon prijave.

Ova inačica u odnosu na prethodnu (2.4) nije se znatno mijenjala, odnosno dogodile su se promjene u korisničkom sučelju (vizualne izmjene i manje izmjene u funkcionalnostima sustava) koje postojećim korisnicima neće utjecati na rad.

Postojeći e-kolegiji (iz ak. godine 2013./2014.) odlaze u arhivu s početkom nove ak. godine i u njima više nije moguće održavati nastavu, ali će i dalje biti vidljivi nastavnicima i studentima.

Prebacivanje materijala iz prijašnjih kolegija u nove moguće je korištenjem modula koji je razvio Centar za e-učenje (nije potrebno raditi sigurnosnu kopiju) opisanom u Priručniku (str. 132). Priručnik za nastavnike dostupan je i ovdje.

Redovito održavanje sustava

OdržavanjeRedovito održavanje sustava odvija se petkom od 7:00 do 7:45 pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.