Dobro došli na Merlin

Merlin je sustav za e-učenje uspostavljen kao platforma za projekte primjene e-učenja, odnosno izvođenje kolegija sveučilišnih studija uz primjenu tehnologija e-učenja.

Merlin se temelji na sustavu otvorenog koda Moodle koji je dodatno razrađen i prilagođen potrebama korisnika.

Sustav održavaju djelatnici Centra za e-učenje osiguravajući pouzdan i neprekidan rad sustava i njegovu dostupnost sveučilišnim ustanovama, nastavnicima i studentima, te ujedno pružajući tehničku podršku u uporabi sustava.

Kolegij na sustavu Merlin možete zatražiti ispunjavanjem on-line zahtjeva za otvaranje kolegija koji se nalazi u bloku Merlin s lijeve strane.

U sklopu Merlina nalazi se i e-portfolio sustav i sustav za webinare.

U sustav za e-učenje Merlin možete se prijaviti pomoću svojega korisničkoga identiteta iz sustava AAI@EduHr. Taj identitet Vam dodjeljuje Vaš matični fakultet/visoko učilište.

Uvjeti korištenja sustava definirani su Pravilnikom o organizaciji i korištenju sustava za e-učenje Merlin.

Dostupna nova inačica sustava Merlin za ak. god. 2014./2015.

Dostupna je nova inačica sustava Merlin 2.7 za ak. godinu 2014./2015. te nastavnici mogu odmah otvoriti e-kolegije za novu akademsku godinu.

Za otvaranje e-kolegija u novoj akademskoj godini potrebno je ispuniti on-line obrazac za otvaranje e-kolegija koji se nalazi na naslovnici sustava Merlin za akademsku godinu 2014./2015. http://moodle.srce.hr/2014-2015/.

Postojeći e-kolegiji (iz ak. godine 2013./2014.) odlaze u arhivu s početkom nove ak. godine i u njima više nije moguće održavati nastavu, ali će i dalje biti vidljivi nastavnicima i studentima. Arhiva e-kolegija je dostupna u bloku s lijeve strane.

Prebacivanje materijala iz prijašnjih kolegija u nove moguće je korištenjem modula koji je razvio Centar za e-učenje (nije potrebno raditi sigurnosnu kopiju) opisanom u Priručniku.

Novi on-line tečaj Centra za e-učenje

Povezivanje sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVUCentar za e-učenje pripremio je još jedan on-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin" koji je ujedno i on-line inačica tečaja koji se održava u učionici. Tečaj će biti dostupan, odnosno započinjat će svakog 1. u mjesecu, počevši s 1. srpnja 2014. Prijave su moguće od 1. do 7. u mjesecu, a broj prijava je neograničen.

Tečaj je namijenjen nastavnicima koji do sada nisu koristili sustav za e-učenje Merlin ili žele proširiti poznavanje ovog sustava. Dostupan je članovima akademske zajednice, odnosno svima koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://mod.srce.hr/online-tecaj/.

Redovito održavanje sustava

OdržavanjeRedovito održavanje sustava odvija se petkom od 7:00 do 7:45 pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.