Merlin Arhiva 2013./2014.

Na ovom sustavu nalazi se arhiva kolegija iz akademske godine 2013./2014. Kolegijima otvorenim u akademskoj godini 2014./2015. možete pristupiti putem poveznice u bloku "Trenutna akademska godina".

Ciklus webinara na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju

U okviru međunarodnog projekta TALOE (Time to Assess Learning Outcomes in E-learning), Sveučilišni računski centar (Srce) pokrenuo je seriju on-line predavanja (webinara) naziva "Talks on E-assessment and Learning Outcomes" na temu ishoda učenja i metoda vrednovanja u e-učenju.

Prvi webinar pod nazivom „Content Analysis and Critical Thinking - An Assessment study“ održan je u srijedu, 21. siječnja u 11 sati, predavačica Antonella Poce, University Roma Tre, Italija. Snimka je dostupna ovdje.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i čujete iskustva drugih te pridonesete događanju svojim komentarima i pitanjima koja možete postaviti već unaprijed ili tijekom webinara.

Više o webinaru možete pročitati na web stranicama www.srce.hr/ceu ili http://taloeup.pt.

Želite li izraditi ili unaprijediti svoj e-kolegij?

Objavljen je novi poziv za suradnju i dostavljanje prijedloga za Projekte razvoja e-kolegija. Poziv je otvoren do 30. siječnja 2015.

Prijavu prijedloga razvoja e-kolegija mogu poslati nastavnici Sveučilišta u Zagrebu koji žele unaprijediti ili izraditi svoje e-kolegije izradom tehnički zahtjevnijih e-materijala, primjenom instrukcijskog dizajna ili na neki drugi način.

U okviru ove usluge djelatnici Centra za e-učenje će, u suradnji s nastavnicima, raditi na osmišljavanju i provođenju projekata primjene alata i metoda e-učenja u nastavi. Temeljem prijava odabrat ćemo kandidate s kojima ćemo zajedno razraditi konačne prijedloge projekata kojima će se definirati ciljevi, poslovi, potrebni resursi i rokovi, te započeti s realizacijom odabranih projekata.

Dodatne informacije potražite na stranici Projekti razvoja e-kolegija.

Tečajevi u siječnju

Centar za e-učenje u siječnju održava sljedeće tečajeve:

-tečaj "Napredni rad u sustavu Merlin - Pitanja i testovi" - 28. i 29.1.2015. OTKAZAN

Tečajevi u veljači

Centar za e-učenje u veljači održava sljedeće tečajeve:

- on-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin" - 1.2.2015. započinje novi ciklus
- tečaj "Napredni rad u sustavu Merlin - Administracija" - 17. i 18.2.2015.
- tečaj "Priprema virtualnog predavanja - webinara" - 23.2.2015.
- radionica "Zašto mi treba e-porfolio i kako ga izraditi?" - 25.2.2015.

On-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin"

Povezivanje sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVU

Centar za e-učenje pripremio je on-line tečaj "Osnove rada u sustavu Merlin". Tečaj će biti dostupan, odnosno započinjat će svakog 1. u mjesecu. Prijave su moguće od 1. do 7. u mjesecu, a broj prijava je neograničen.

Tečaj je namijenjen nastavnicima koji do sada nisu koristili sustav za e-učenje Merlin ili žele proširiti poznavanje ovog sustava. Dostupan je članovima akademske zajednice, odnosno svima koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://mod.srce.hr/online-tecaj/.

Novi priručnik za nastavnike

Objavili smo novu inačicu Priručnika za nastavnike (siječanj 2015.) vezan uz trenutnu inačicu sustava Merlin.

Opisane su nove vrste pitanja Odabir riječi koje nedostajuPrenesi i postavi sliku Crtanje po slici te novi oblik zadaće On-line audio snimka. Također, u tekst uređivaču dodan je novi alat Umetanje multimedije kao HTML5 (samo MP3, MP4, OGG i WebM). Ovaj način postavljanja multimedije omogućava reprodukciju multimedijskog sadržaja izravno u internetskom pregledniku, te nije potrebna instalacija dodatnog softvera.

Priručnik je dostupan u bloku s lijeve strane nakon prijave.

Redovito održavanje sustava

OdržavanjeRedovito održavanje sustava odvija se petkom od 7:00 do 7:45 pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.