Dobro došli na Merlin

Merlin je sustav za e-učenje uspostavljen kao platforma za projekte primjene e-učenja, odnosno izvođenje kolegija sveučilišnih studija uz primjenu tehnologija e-učenja.

Merlin se temelji na sustavu otvorenog koda Moodle koji je dodatno razrađen i prilagođen potrebama korisnika.

Sustav održavaju djelatnici Centra za e-učenje osiguravajući pouzdan i neprekidan rad sustava i njegovu dostupnost sveučilišnim ustanovama, nastavnicima i studentima, te ujedno pružajući tehničku podršku u uporabi sustava.

Kolegij na sustavu Merlin možete zatražiti ispunjavanjem on-line zahtjeva za otvaranje kolegija koji se nalazi u bloku Merlin s lijeve strane.

U sklopu Merlina nalazi se i e-portfolio sustav i sustav za webinare.

U sustav za e-učenje Merlin možete se prijaviti pomoću svojega korisničkoga identiteta iz sustava AAI@EduHr. Taj identitet Vam dodjeljuje Vaš matični fakultet/visoko učilište.

Uvjeti korištenja sustava definirani su Pravilnikom o organizaciji i korištenju sustava za e-učenje Merlin.

Radionice i tečajevi na temu e-učenja za nastavnike u svibnju

U tjednu od 5. do 9. svibnja 2014. Centar za e-učenje Srca organizira još jedan ciklus radionica i tečajeva na temu e-učenja kako bi nastavnicima omogućili stjecanje novih znanja u primjeni i integraciji tehnologija e-učenja u obrazovni proces.

Koje radionice i tečajeve smo ovaj put pripremili možete pronaći na našim web stranicama.

Novi on-line tečaj Centra za e-učenje

Centar za e-učenje objavio je on-line tečaj "Razlike između sustava Moodle inačice 1.9 i 2.4". Tečaj je namijenjen polaznicima koji su do sada radili u inačici Moodle 1.9, a planiraju početi raditi u inačici Moodle 2.4. U tečaju su prikazane osnovne promjene i novosti u inačici 2.4.
On-line tečaj dostupan je članovima akademske zajednice, odnosno svima koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Tečaju se pristupa putem sustava za udaljeno učenje na adresi http://mod.srce.hr/online-tecaj/.

Povezivanje sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVU

Povezivanje sustava za e-učenje Merlin sa sustavom ISVUPovezivanje sustava omogućuje institucijskim administratorima na sustavu Merlin da na jednostavan način otvore kolegije iz sustava ISVU na sustavu Merlin te u njih upišu sve nastavnike i studente. Više pročitajte na ovoj adresi.

Prilagodba sustava za e-učenje Merlin i priručnika prema smjernicama pristupačnosti

PristupačnostCentar za e-učenje Srca u suradnji s kolegama s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog saveza slijepih završio je projekt prilagodbe sustava za e-učenje Merlin konceptu univerzalnog dizajna odnosno povećanju pristupačnosti studentima s invaliditetom.

U okviru projekta napravljena je prilagodba izgleda sustava Merlin te su izrađene Smjernice za osiguravanje pristupačnosti nastavnih materijala koji se postavljaju u sustav za e-učenje.

više...Otvorena registracija za EDEN konferenciju

EDEN konferencijaMeđunarodna konferencija o e-učenju - EDEN (European Distance and E-learning Network) ove godine održat će se u Zagrebu, a domaćini su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni računski centar Srce.
Konferencija će se održati od 10. do 13. lipnja 2014. u prostoru Srca i Hypo Centra.
Tema konferencije je "From Education to Employment and Meaningful work with ICT".
Pozivamo Vas da već sada zabilježite u Vašim kalendarima ovaj datum te da ne propustite priliku sudjelovati na ovoj konferenciji. Za djelatnike Sveučilišta u Zagrebu i sudionike iz Hrvatske definirana je kotizacija od 300€.
Više o konferenciji na http://www.eden-online.org/eden-events/upcoming-conference.html.

Redovito održavanje sustava

OdržavanjeRedovito održavanje sustava odvija se petkom od 7:00 do 7:45 pa Vas molimo da u to vrijeme ne planirate aktivnosti na sustavu.