Dobro došli na sustav za e-učenje Merlin

Virtualno okruženje za e-učenje u visokom obrazovanju
Prijava kao gost
Merlin 17/18

Novosti

Tečajevi CEU u ožujku 2018.

Centar za e-učenje u ožujku održava:

- tečaj "Napredni rad u sustavu Merlin - Pitanja i testovi" - 22./23.03.2018.

Novi online tečaj "Zašto mi treba e-portfolio i kako ga izraditi?"

Uz tečaj u učionici od danas je dostupan i online tečaj „Zašto mi treba e-portfolio i kako ga izraditi?“ namijenjen nastavnicima i studentima koji se žele upoznati s mogućnostima sustava e-portfolio i sastoji se od osnovnog i tri napredna modula. U okviru osnovnog modula pod nazivom „Osnove rada u sustavu e-portfolio“ polaznici će naučiti što je e-portfolio, izraditi stranice, blogove i grupe te komunicirati s drugim korisnicima sustava. Završetkom osnovnog modula otvara se mogućnost za upis naprednih modula:

  • E-portfolio za osobni razvoj i izradu životopis
  • E-portfolio za studente poslijediplomskog studija
  • E-portfolio kao nastavna aktivnost

Tečaju se pristupa pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.
Za svaki modul polaznici mogu dobiti potvrdu o završetku i digitalnu značku.

Tečaj je dostupan na adresi mod.srce.hr/online-tecaj.

Odgovaranje na obavijesti sa sustava Merlin

Poštovani korisnici sustava Merlin,

s obzirom na veći broj upita vezanih uz odgovaranje na obavijesti sa sustava Merlin putem email-a, ovim putem Vam želimo pojasniti zašto na sustavu Merlin nije moguće odgovoriti na obavijesti sa sustava Merlin putem emaila.

Naime, mnogi pružatelji email usluga (što strani, ali i domaći) primjenjuju stroga DMARC pravila (https://en.wikipedia.org/wiki/DMARC) čime se onemogućava primanje email poruka poslanih u ime druge osobe (npr. email poruka poslana sa sustava Merlin u kojoj je adresa pošiljatelja jednaka email adresi nekog korisnika sustava može biti blokirana od strane email poslužitelja primatelja). S obzirom da bi ova mogućnost uzrokovala da jako veliki broj obavijesti sa sustava Merlin nikad ne bude isporučen korisnicima, sve obavijesti se šalju s adrese moodle-a@srce.hr.

Odgovor je potrebno poslati preko samog sustava Merlin putem poveznice u sadržaju svake email obavijesti.

Hvala na razumijevanju,
Tim Centra za e-učenje

Online tečajevi o radu u sustavu Merlin

Zbog sve većeg broja korisnika sustava Merlin s udaljenih lokacija, Centar za e-učenje Srca korisnicima i onima koji će to tek postati, omogućava upoznavanje s osnovnim i naprednim mogućnostima sustava Moodle kroz online tečajeve. Do sada je izrađeno sedam online tečaja kojima polaznici mogu pristupiti bilo kada osim online tečaja „Osnove rada u sustavu Merlin“ čiji je upis ograničen na prvih sedam dana svakog mjeseca. Kroz online tečajeve prikazana je primjena različitih aktivnosti i resursa kao primjeri nastavnicima za korištenje u svojim e-kolegijima.

Tečajevima se pristupa na adresi https://mod.srce.hr/online-tecaj/, a više o sadržaju istih možete pročitati na web stranici Centra za e-učenja Srca.


Helpdesk

Helpdesk

Za sva pitanja javite se Centru za e-učenje:
Online upit
E-mail: moodle@srce.hr
01/616 5171 (radnim danom od 8 do 16)
Najčešće postavljena pitanja