Definicija i razvoj zoologije i agrarne zoologije. Život i razlike između životinja, biljaka i čovjeka. Veličina, oblik i simetrije životinja. Osnove citologij... više

Uspješan rad u bilo kojem segmentu agronomske struke, danas je gotovo nezamisliv bez poznavanja i razumijevanja osnova prirodnih znanosti, posebno kemije. Prog... više

Predmet omogućuje stjecanje temeljnih znanja o strukturi eukariotske biljne stanice, građi kormofitskog biljnog organizma te biljnoj raznolikosti.... više

Postupcima koji se provode u stočarstvu da se spriječi onečišćavanje okoliša daje se sve veće značenje jer 90% od ukupne emisije NH3 i 25% metana potječu od ani... više

O važnosti pravilnog postupanja s domaćim životinjama govori činjenica da je većina zemalja zakonski odredila načine postupanja prema životinjama. U okviru ovog... više

Uspješan rad u bilo kojem segmentu agronomske struke, danas je gotovo nezamisliv bez poznavanja i razumijevanja osnova prirodnih znanosti, kemije i biokemije. P... više

Modul upoznaje studente s funkcijama managementa (planiranje, organiziranje, kadrovsko popunjavanje, vođenje, kontroliranje) i njihovoj važnosti za obiteljska p... više

Sadržaj modula omogućuje studentu razumijevanje značaja mikrobne raznolikosti i uloge mikrobioloških procesa u održivom gospodarenju tlom. Uvod u biokemiju tla ... više

U predmetu Obnovljivi izvori energije će se obrađivati poglavlja iz područja proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, uz istraživanje njihovog utjecaja na poljoprivrednu proizvodnju. Utvrdit će se različiti oblici energija, podjela energija na primarne i sekundarne izvore te izvore energije s obzirom na njihovo nastajanje. U sklopu modula će se zasebno obraditi osnove obnovljivih izvora energije iz sunca, vjetra, vode i zemlje sa mogućnošću uključivanja poljoprivrede u njihovu proizvodnju i korištenje. Poseban naglasak će se staviti na mogućnosti proizvodnje i korištenja poljoprivredne biomase i biogoriva svih generacija.

Definicija i razvoj zoologije i agrarne zoologije. Principi opće i sistematske zoologije. Etologija. Osnovni ekološki pojmovi. Zoogeografija. Paleontologija. Ev... više

Predmet omogućuje stjecanje temeljnih spoznaja o anatomskim i morfološkim značajkama biljaka. Stečena znanja i vještine neophodno su potrebna u daljnjem studij... više

Poštovani studenti,

nastava iz predmeta Osnove proizvodnje povrća započet će ovog tjedna prema rasporedu objavljenom na web stranici fakulteta (http://www.agr.unizg.hr/hr/category/raspored_nastave/187).

Nastava će započeti uvodnim predavanjem u petak, 28. veljače u 9:00 sati, u dvorani IV/B (4. paviljon, prizemlje, hodnik desno).

Lijepi pozdrav,

Sanja Fabek Uher

Dobro došli na izborni predmet Plivanje, zahvaljujem na povjerenju svim studentima koji su upisali ovaj izborni predmet

izv. prof. Romana Caput-Jogunica

Programski sadržaji modula "Proizvodnja povrća" se nastavljaju na modul "Opće povrćarstvo". Za ekonomski važne kulture povrća, govori se: o svoj... više

Povijesni razvoj i značenje ribarstva. Osnove limnologije i oceanologije. Temeljne morfološke, anatomske i fiziološke osobine riba. Mrijest, embrionalni i poste... više

Modul Specijalna zoologija obuhvaća sistematiku životinja s naglaskom na štetne i korisne vrste koje susrećemo u biljnoj proizvodnji. Tako modul obuhvaća odabra... više

U odnosu na srednjoškolsko obrazovanje, nastava tjelesne i zdravstvene kulture na visokim učilištima ima određene posebnosti od kojih ističemo:

  1. mogućnost izbora   kinezioloških aktivnosti u svakom semestru;
  2. učenje novih      kinezioloških aktivnosti koje zbog različitih uvjeta rada u osnovnoj i      srednjoj školi učenici nisu mogli ovladati u programima tjelesne i      zdravstvene kulture;
  3. izbor  kinezioloških aktivnosti s obzirom na antropološka obilježja na koje se želi      posebno utjecati;
  4. učenje  osnovnih zakonitosti procesa vježbanja.

Opći cilj nastave tjelesne i zdravstvene kulture u visokom obrazovanju je učenje novih teorijskih i praktičnih kinezioloških znanja iz pojedinih kinezioloških aktivnosti prema izboru studenata.

Opći cilj nastave tjelesne i zdravstvene kulture u visokom obrazovanju je učenje novih teorijskih i praktičnih kinezioloških znanja iz pojedinih kinezioloških aktivnosti prema izboru studenata.

Detaljnije razrađen opći cilj tjelesne i zdravstvene kulture u visokom obrazovanju odnosi se na:

(1) učenje novih konvencionalnih motoričkih znanja,

(2) usavršavanje temeljnih teorijskih i praktičnih kinezioloških znanja,

(3) utvrđivanje: interesa studenata, antropoloških obilježja i  motoričke       informiranosti,

(4) sprečavanje procesa deterioracije ili preranog pada osobina,       sposobnosti i motoričkih znanja uslijed nedostatne tjelesne aktivnosti,

(5) osposobljavanje studenata za individualno tjelesno vježbanje,

(6) promicanje sportske kulture i 

(7) unapređenje socijalne komunikacije.

Opći cilj nastave tjelesne i zdravstvene kulture u visokom obrazovanju je učenje novih teorijskih i praktičnih kinezioloških znanja iz pojedinih kinezioloških aktivnosti prema izboru studenata.

Detaljnije razrađen opći cilj tjelesne i zdravstvene kulture u visokom obrazovanju odnosi se na:

(1) učenje novih konvencionalnih motoričkih znanja,

(2) usavršavanje temeljnih teorijskih i praktičnih kinezioloških znanja,

(3) utvrđivanje: interesa studenata, antropoloških obilježja i  motoričke       informiranosti,

(4) sprečavanje procesa deterioracije ili preranog pada osobina,       sposobnosti i motoričkih znanja uslijed nedostatne tjelesne aktivnosti,

(5) osposobljavanje studenata za individualno tjelesno vježbanje,

(6) promicanje sportske kulture i 

(7) unapređenje socijalne komunikacije.

Svinjogojstvo u stočarstvu i gospodarstvu Republike Hrvatske ima značajnu ulogu. U tom smislu studenti će dobiti spoznaje o stanju svinjogojstva u nas i svijetu... više

Pojam i povijest zadružnog organiziranja u nas i u svijetu. Zadružne škole i filozofija zadružnog organiziranja. Kooperacija i individualizam-interpretacija she... više