Thursday, 28. March 2024., 11:48
Sjedište: Merlin 2019/2020
E-kolegij: Merlin 2019/2020 (Merlin 19/20)
Rječnik: Web 2.0 alati
M

MeetingWords

MeetingWords je jednostavan tekst editor na webu. Upisani tekst se sprema na web stranici MeetingWordsa te na njemu mogu sudjelovati više osoba koje mogu uređivati isti dokument u isto vrijeme. Promjene unutar teksta vidljive su svim osobama koje sudjeluju u pisanju teksta. Postoji mogućnost uvoza unutar tekst editora te izvoza istog.

Ovaj alat je koristan studentima za pisanje seminarskog rada. Prilikom izrade omogućuje im pisanje putem weba te komentiranje i ispravljanje teksta. Studenti mogu u bilo koje vrijeme pristupiti svom seminaru bez da izrađuju korisnički račun. 

Web stranica: http://meetingwords.com/ 

Primjer: E-učenje

MultiURL

MultiURL je alat koji omogućava postavljanje više poveznica u jednu web stranicu koja se može podijeliti s drugim korisnicima. Sve postavljene poveznice mogu se mijenjati i brisati te im se može dodijeliti i naziv. Posjet svakoj stranici moguće je pratiti putem statistike.

Ovaj alat nastavnici mogu koristiti kako bi studentima omogućili pretraživanje više web stranica o odabranom sadržaju sa jednog mjesta, odnosno jedne web stranice.

Web stranica: http://www.multiurl.com

Primjer: TALOE projekt