ponedjeljak, 22. srpnja 2024., 18:30
Sjedište: Merlin 2023/2024
E-kolegij: Merlin 2023/2024 (Merlin 23/24)
Rječnik: Web 2.0 alati
B

BioDigital Human

BioDigital Human je alat koji pomoću 3D modela prikazuje dijelove ljudskog tijela i njegovo stanje određene ozljede ili bolesti. Vrlo je koristan u obrazovne svrhe jer studenti mogu realnije vidjeti dijelove ljudskog tijela, a nastavnici mogu pojedine prikaze implementirati u svoje nastavne materijale.

Alat se može besplatno koristiti u osobne svrhe (kao nastavnik ili student) te izrađeni radovi podijeliti u obliku poveznice, putem e-maila, ugradnjom u tekst editor, putem društvenih mreža (Facebook, Twitter). Ostale mogućnosti se naplaćuju (rad u grupi, korištenja prikaza tijela u dokumentima poput prezentacije ili tekstualnih datoteka).

Korisnici pomoću izbornika sa lijeve strane biraju jednu od ponuđenih kartica (Anatomy, Conditions, Community i My human). U kartici Community (Zajednica) korisnici dijele svoj različite poglede na ljudsko tijelo, a u kartici My Human (Moj čovjek) pohranjuje željene prikaze za buduće korištenje.

Alat je vrlo jednostavan za korištenje, a u slučaju da se korisnici ne snalaze u određenih dijelovima sučelja pomoć je pružena u obliku tekstualnih okvira ili video uputa unutar samog alata. Za korištenje alata potrebno je da računalo ima grafičku karticu koja podržava WebGL i da je u WebGL omogućen unutar preglednika. Sučelje alata je na engleskom jeziku.

Web stranica: https://www.biodigital.com/

Video o korištenju alata: