Redoviti predmet petog semestra studija Poljoprivreda, programskog usmjerenja Zootehnika.
Pripremiti studenta da mogu, samostalno, kritički prosuditi valjanost u obavljanju tehnoloških procesa u meso prerađivačkoj industriji i preispitati mogućnosti nastanka različitih mikrobioloških opasnosti za životinje i ljude koje se mogu susretati u ovakvim oblicima proizvodnje (Prezentirati važnost animalne proizvodnje i povezati sa specifičnostima proizvodnje animalnih proizvoda. Procijeniti važnost pravilne kategorizacije mesa i konzerviranja mesa. Povezati pravilnu preradu mesa s kakvoćom i sigurnošću animalnog proizvoda. Opravdati značaj pravilnog postupanja s nusproizvodima u klaoničkom objektu i van njega. Povezati održivost animalnih proizvoda s važnošću pravilne primjene različitih aditiva i odgovarajućeg načina pakiranja. Prosuditi važnost provedbe mjera sanitacije u preradi mesa domaćih životinja, riba i divljači).
- Nositelj kolegija: Tatjana Tušek
- Nositelj kolegija: Tatjana Jelen
- Izvođač kolegija: Goran Mikec