Profilne informacije

Mira Čuvidić's profile picture

Zovem se Mira Čuvidić. Učiteljica sam razredne nastave u OŠ Rajić.

Značke

Učitavam ...

Online nastava u Loomen-u (Hrvatska - Gana)

Promocija u zvanje mentora

Objavljeno 29 June 2018, 18:03 PM
Nadograđeno 30 June 2018, 19:22 PM

 AZZO - Promocijom u zvanje mentora i savjetnika nagrađeni najbolji u sustavu odgoja i obrazovanja

27. lipnja 2018. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana promocija odgojno-obrazovnih djelatnika u zvanje mentora i savjetnika.

Odluke o promociji u zvanje mentora i savjetnika te čestitke uputili su Jadranka Žarković-Pečenković, prof., ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, i pomoćnici ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, prof., i Vlado Prskalo, prof..

           Mentor.png

                            

Mira Čuvidić Zid

Mira Čuvidić
09 October 2018, 23:52 PM

Oznaka_kvalitete.png

Mira Čuvidić
31 August 2018, 17:07 PM

Danas sam dobila još jednu značku.ClassDojo.mentor

Prikaži cijeli Zid

O meni

Od 1990. radim u OŠ Rajić kao učiteljica razredne nastave. Volim svoje zvanje i da se ponovo rodim opet bih bila učiteljica. S osmijehom ulazim u razred i s osmijehom izlazim iz razreda. Pobornik sam diferencirane nastave jer se predznanja i sposobnosti učenika veoma razlikuju. Nastojim, koliko god je to moguće, svakom učeniku omogućiti da se u školi osjeća ugodno i da se svaki dan raduje svome uspjehu i napretku.

Zbog toga niz godina izrađujem vlastite diferencirane nastavne materijale za učenike s poteškoćama u svaladavanju gradiva do darovitih učenika. Posljednjih desetak godina to su i digitalni nastavni materijali (hot potatoes kvizovi, igre memory, kahoot kvizove, križaljke, osmosmjerke, online tečajevi u Loomen-u te razni kvizovi i interaktivne provjere znanja u raznim alatima).

Napredovala sam u zvanje učitelj-mentor 2013. godine te 2018. obnovila mentorstvo. Od 2001. do 2019. bila sam predsjednica Društva Naša djeca "Osmijeh" Rajić. Voditeljica sam folklorne i robotičke skupine u školi.

1. veljače 2019. dodijeljena mi je nagrada Ponos Hrvatske. Tjedan dana kasnije pozvana sam na Bug future show gdje mi je dodijeljeno priznanje Učitelj heroj.

5. 10. 2019. dobila sam nagradu MZO-a za najbolje odgojno-obrazovne djelatnike u školskoj 2018./2019. godini.

Moj cijeli životopis

Popratno pismo

Zovem se Mira Čuvidić (rođena Krmić). Rođena sam u Garešnici 2. 7. 1967. godine. Osnovnu školu završila sam u Hercegovcu, a srednju u Kutini sa zvanjem suradnik u nastavi. Nakon srednje škole upisujem 1986. studij razredne nastave u Petrinji, diplomirala sam 1988. i stekla zvanje učiteljice razredne nastave.  Od 1990. radim u OŠ Rajić, prvu godinu na zamjeni kao učiteljica njemačkog jezika, a od 1991. kao učiteljica razredne nastave.

 

 

Interesi

Folklor, robotika, informatika, razredni projekti, organizacija natjecanja u školi. Volim boravak u prirodi, životinje...Imam vrt u kojemu se odmaram od intelektualnog rada.

Još kao mala djevojčica maštala sam o tome da postanem učiteljica i želja mi se ostvarila. Jako volim svoj poziv i ne bih ga mijenjala ni za koji drugi na svijetu.

Predsjednica sam Društva Naša djeca "Osmijeh" Rajić. Nekoliko godina bila sam voditeljica Županijskog stručnog vijeća razredne nastave, voditeljica sam Stručnog vijeća učitelja RN u OŠ Rajić. 2013. godine stekla sam zvanje učitelj mentor.

2009. kreirala sam web stranicu svoga razrednoga odjela na koju sam, zajedno s učenicima, stavljala razne zanimljive materijale. Školske god 2009./2010. završila sam CARNetov tečaj  Izrada online tečaja pomoću  Moodle-a i iste godine kreirala sam svoj vlastiti tečaj za učenike prvoga razreda. Sljedeće godine završila sa E-tečaj za e-mentore. 2013. završila sam tečaj Izrada online tečaja pomoću Moodlea 2, a 2014. E-learning akademiju.

Autorica sam brojnih digitalnih nastavnih materijala objavljenih na mrežnoj stranici: https://sites.google.com/site/zelimznativise/

Volim izazove, nove aktivnosti, istraživanje. Izrađujem različite interaktivne nastavne materijale. Poseban su mi izazov učenici s posebnim potrebama. Voditeljica sam folklorne i robotičke skupine u školi. Velik izazov za mene bio je spojiti folklor i robotiku, iz čega je nastalo nekoliko zanimljivih kombinacija koje možete vidjeti u bloku Aktivnosti.

 

Osobne informacije

Datum rođenja 02.07.1967.
Mjesto rođenja Garešnica
Državljanstvo hrvatsko
Spol Žensko
Bračno stanje udana

Osobni ciljevi

sretan obiteljski život, postati baka i uživati s unučićima; cjeloživotno obrazovanje i napredovanje u zvanju

Akademski ciljevi

cjeloživotno učenje

Ciljevi u karijeri

napredovanje u zvanju, permanentno stručno usavršavanje...

Osobne vještine

kreativnost, inovativnost, emocionalna inteligencija, samopouzdanje, osobna motivacija

Akademske vještine

motivacija za učenje; svladavanje straha od javnog izlaganja; akademska pismena i usmena komunikacija; prezentacijske vještine; strategije učenja

Poslovne vještine

potpuno sposobna za intelektualne i fizičke poslove

Dosadašnja zaposlenja

11. 10. 1990.

učiteljica razredne nastave

Address: Trg hrvatskih branitelja 6, 44 323 Rajić

Dosadašnje obrazovanje

2. 11. 2015. - 1. 12. 2015.

Tečaj obuhvaća suvremene metode poučavanja te niz e-alata i e-resursa primjenjivih u nastavi. Tečaj je organiziran u sklopu ˝Inspiring Science Education˝ projekta.

Address: Zagreb

14. travnja 2012.

Razvoj digitalne kompetencije i multimedija u nastavi: - Internet kao izvor informacija - Vrednovanje informacija i autorska prava - Mogućnosti primjene digitalnih nastavnih materijala i potrebni resursi - Izrada multimedijalnih digitalnih nastavnih materijala

Address: Zagreb

15. 9. 2008. - 18.12. 2008.

Osnovni pojmovi IT Korištenje računala i upravljanje datotekama; Obrada teksta; Prezentacije

26. 4. 2018. - 14. 05. 2018.

Tečaj u sklopu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u trajanju od 20 sati.

Address: Zagreb

1. 6. 2018. - 21. 6. 2018.

Masovni otvoreni online tečaj „E-tečaj: Interakcija u digitalnom okruženju“ u sklopu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u trajanju od 25 sati.

Address: Zagreb

9. 6. 2018. - 26. 6. 2018.

Masovni otvoreni online tečaj „E-tečaj: Upravljanje organizacijom nastave uz uporabu digitalnih tehnologija“ u sklopu projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u trajanju od 18 sati.

Address: Zagreb

Certifikati, pohvale i nagrade

18. 10.2012.

Na svečanoj sjednici Grada Novske povodom Dana grada 18. listopada 2012. dodijeljena su priznanja zaslužnima. Dobila sam priznanje za značajan doprinos u odgojno-obrazovnom radu i radu s učenicima u slobodnim aktivnostima.

16. 2. 2014.

U natjecanju su sudjelovali nastavnici iz hrvatskih osnovnih i srednjih škola koji su korištenjem digitalnih nastavnih materijala unaprijedili proces učenja. U natjecanju koje je organizirano kao jedna od aktivnosti Open Discovery Space projekta sudjelovala su 24 nastavnika s 27 prijava. Njihov je zadatak bio kvalitetno i uspješno primijeniti digitalni nastavni materijal u poučavanju sadržaja jedne nastavne jedinice. Ocjenjivački sud imao je zahtjevan zadatak da u dva kruga pregleda i ocjeni izvještaje sudionika, kao i anketne upitnike koje su ispunjavali njihovi učenici, te da na kraju odabere tri najbolje primjene digitalnih nastavnih materijala. Prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda pobjednici nagradnog natjecanja Priprema, pozor - sat 1. mjestoosvojila je Mira Čuvidić, OŠ Rajić, Rajić: Gospodarstvo zavičaja (priroda i društvo). Nagrada: prijenosno računalo i vanjski hard disk. PORTAL ZA ŠKOLE: http://www.skole.hr/skole/vijesti_carnet?news_id=9423

11. 5. 2015.

http://www.smz.hr/site/najob/arhiva-objava-i-vijesti/3269-sveana-sjednica-upanijske-skuptine-foto Na svečanoj sjednici povodom Dana Sisačko-moslavačke županije održanoj 11. lipnja 2015. dobila sam nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju kao voditeljica mnogobrojnih i uspješnih izvannastavnih aktivnosti.

1. 3. 2016.

Pobjeda i osvojeno prvo mjesto na CARNet-ovovom nagradnom natjecanje "Ja sam ISE guru". Cilj natjecanja bio je primijeniti stečena znanja kroz praktični rad. Sudionici natjecanja tako su izrađivali ISE scenarij istraživačkog učenja pomoću sučelja na ISE portalu, a pritom je scenarij morao sadržavati primjenu barem jednog digitalnog alata ili resursa.

28. 4. 2017.

Natjecanje u Hrvatskoj provelo je Hrvatsko kartografsko društvo. Na natječaj je stiglo 306 dječjih likovnih radova. OŠ Rajić sudjelovala je na natječaju s 8 dječjih likovnih radova, koje su naslikali učenici 2. razreda i jedna učenica 7. razreda pod mijim mentorstvom. Povjerenstvo je izabralo šest najboljih dječjih radova na temu "Volimo karte" (We love maps) koji će biti izloženi na izložbi dječjih radova u sklopu 28. međunarodne kartografske konferencije u Washingtonu D.C., 2–7. srpnja 2017. Jedan od 6 najboljih likovnih radova je rad Barbare Čuvidić, učenice 7. razreda OŠ Rajić. GRAD NOVSKA: http://novska.hr/hr/on-line-vijesti/gradske-vijesti/nagrada-za-najbolju-djecju-kartu-svijeta,5243.html

12. 6. 2017.

Oznaka kvlitete za e- twinig projekt Narodni običaji tijekom poklada u RH

5. 10. 2019.

Svjetski dan učitelja ove godine u Hrvatskoj poseban je jer je prvi put Ministarstvo obrazovanja nagradilo najbolje - 510 odgojno-obrazovnih djelatnika kojima je u subotu na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) nagrade uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Vijesti - MZOS

Knjige i objave

prosinac 2015.

U ovome članku opisano je e-učenja matematike (dodatna nastava) u prva četiri razreda osnovne škole. Opisan je kontekst u kojemu se e-učenja realizira, objašnjene su vrste e-učenja prema kontinuumu e-učenja i razlozi za njegovo uvođenje (Bates, 2004). Navedene su teorije učenja prema Allyjevom članku (2008) koje sam primijenila u e-učenju i tehnologija koju sam koristila analizirana po modelu SECTIONS, s osvrtom na prikladnost izabrane tehnologije za različite individualne potrebe učenika. Opisana je interakcija učenika s nastavnim sadržajem, učiteljem i drugim učenicima te način evaluacije znanja. Opisan je način sudjelovanja učenika u kolegiju te reakcije učenika i roditelja. Svoja iskustva u trogodišnjoj kombiniranoj nastavi želim prezentirati drugim učiteljima kako bi im poslužila kao poticaj i motivacija za njihov budući rad u kojemu je učenik aktivni sudionik procesa učenja, a učitelj samo mentor.

https://hrcak.srce.hr/158692

Mira Čuvidić's portfolios

6 portfolios

Europass životopis

Čuvidić Mira

Postal address: Voćarica 10 44330 Novska, Novska, Sisačko-moslavačka županija, Croatia
E-mail(s): mira.cuvidic@skole.hr
Telephone(s): 091/7303085
Telephone(s): 044605116
Gender:

Work experience
1990 →
učitelj mentor
Osnovna škola Rajić
Trg hrvatskih branitelja 6, 44 323 Rajić
Education and training
1986 – 1988
Diploma o stečenoj stručnoj spremi 6. stupnja
Filozofski fakultet u Zagrebu, Odsjek za razrednu nastavu u Petrinji
2012 →
ICT Edu (Modul 3, I. dio)
Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje
Zagreb
2013 – 2014
Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje
Zagreb
2013 – 2013
Izrada online tečaja pomoću Moodle-a 2
CARNet i Agencija za odgoj i obrazovanje
2008 – 2008
ECDL Start Diploma
MZOŠ, King - ICT
2018 – 2018
„E-tečaj: Kreiranje multimedijskih dokumenata i animacija“
CARNet
Zagreb
2015 – 2015
Osnove korištenja obrazovnih trendova i digitalnih alata u nastavi
Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet
Zagreb
2018 – 2018
Upravljanje organizacijom nastave
CARNet
Zagreb
2018 – 2018
Interakcija u digitalnom okruženju
CARNet
Zagreb
Language skills
Mother tongue(s): Croatian
Other language(s):
German
Listening A1 • Reading A1 • Writing A1
Spoken interaction A1 • Spoken production A1
Common European Framework of Reference (CEF) level
Digital skills
Digital competence
Communication A • Content creation A • Safety A
Information processing A • Problem solving A
Digital competence (DIGCOMP)
Other digital competences
Upotreba raznovrsnih računalnih programa i alata u svakodnevnom radu: Windows, Office, Web 2.0 alati, LMS i CMS sustavi, programi za videokonferencije te online komunikaciju i suradnju, izrada i uređivanje mrežnih stranica, izrada digitalnih nastavnih materijala za digitalne udžbenike.
Personal skills
Communication skills
Komunikacijske vještine, predavačke vještine, komunikacija i suradnja i u online okruženjima, timski rad.
Organisational / managerial skills
Organiziranje i vođenje stručnih skupova učitelja, organiziranje rada u školi i u suradničkim timovima, motiviranje i vođenje suradnika, organiziranje javnih i kulturnih priredbi, organiziranje natjecanja u školi.
Other skills
Dugogodišnja sam predsjednica udruge Društvo Naša djeca "Osmijeh" Rajić.
Driving licence(s) B
Additional information