Upoznavanje studenata s osnovnim pojmovima iz organizacijske teorije kao i sa suvremenim trendovima u organizaciji. Polazeći od čimbenika koji utječu na oblikovanje organizacije, studenti će se upoznati i s načinom oblikovanja organizacijskih struktura, kao i sa svim ključnim elementima za izgradnju organizacije. Kako je organizacija dinamična i u stalnom kretanju, određena pozornost se posvećuje i promjenama u organizaciji, te organizacijskoj kulturi.
 
Osnove organizacije. Teorije organizacije. Suvremeni trendovi u organizaciji. Vanjski čimbenici organizacije. Unutarnji čimbenici organizacije. Oblikovanje organizacijske strukture. Organizacija raščlanjivanja i grupiranja zadataka. Organizacija upravljanja i menadžmenta. Organizacija vremenskog redoslijeda poslova. Promjene uz organizaciji. Organizacijska kultura. Sukobi u organizaciji.

Uvod u računovodstvo;  Elementi financijskih izvještaja; poslovne promjene i pravila knjiženja;  Računovodstvo dugotrajne imovine; Računovodstvo kratkotrajne imovine; Računovodstvo obveza; Računovodstvo vlasničkog kapitala; Financijski izvještaji.