Kolegij Zdravstvena psihologija svojim sadržajem obuhvaća sve one teme koje su sastavni dio našeg trenutačnog života – od toga zašto različito reagiramo na iste stresne i traumatske događaje, zašto neki ostaju prisebni i čak iz takvih kriznih vremena izađu bolji i čvršći, a neki razviju tjelesne ili psihičke probleme, bolesti ili poremećaje. U početku npr. govorimo o povezanosti antropologije i zdravstvene psihologije pri čemu spominjemo važnost kulturološke pripadnosti i nekim zdravstvenim ishodima. A upravo u ovom trenutku svjedočimo činjenici da je ovaj virus u Evropi imao puno više smrtnih ishoda nego u Kini, i da je to velikim dijelom uvjetovano kulturološki uvjetovanim ponašanjima vezanim za zdravlje.

Želim reći da sve ove slajdove koje vam šaljem možete čitati kao gradivo u kojem se obrađuju različite teme body-mind relacija, ali možete u tim materijalima naći i puno odgovora vezano za današnja događanja. Sadržaje u slajdovima svakako nadopunite iz knjige Zdravstvena psihologija (prof. Havelka).

Cilj ovog kolegija je osposobiti studente za razumijevanje ponašanja pojedinaca  i grupa u formalnoj organizacijskoj strukturi. Upoznati studente s formiranjem radnih grupa i timova, rukovođenjem i različitim pristupima motiviranju pojedinaca i timova u radnim organizacijama.
Kolegij sadržajno uključuje slijedeće teme: Organizacija,  organizacijsko ponašanje i organizacijske teorije, Struktura i dizajn organizacije, Pojedinac i organizacija: privlačenje i organizacijska socijalizacija, Organizacijski stavovi, Radna ponašanja, Teorije motivacije, Primjena teorija motivacije u organizaciji, Rukovođenje, Timovi u organizaciji: razvoj i uloge, Procesi u timu i učinkovitost tima, Organizacijska klima i kultura, Organizacijske promjene i razvoj organizacije.