Njemačke jezične vježbe II 

Priprema studenata za svekoliku komunikaciju na razini B1.+/B2 ZEROJ-a.

Studenti se upoznaju s odabranim poglavljima o zemljama njemačkog govornog područja (Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj) preko  ključnih podataka iz njihove povijesti  kao i preko aktualnih zemljopisnih, političkih, socioloških i kulturnih činjenica o  tim državama.  
Studenti samostalno donose zaključke o kulturnim aspektima baveći se i njemačkom književnošću, aktualnim raspravama i stručnim izrazima iz kulture  (oglašavanje, glazba itd.).

Ovaj kolegij započinje otkrivanjem tajni stvaranja ranih šamana i čarobnjaka, kreće na fantastična putovanja od Pra-pjesnika i –pjesnikinja koji su davno prije otkrića pisma stvorili najvažnije temelje poezije. U kolegiju se dokumentiraju koraci od magije jezika do magije teksta, od rituala i avanture do igre pisanja u baroku. Izborom tekstova ne samo da će studenti proširiti svoja znanja o njemačkoj književnosti, unaprijediti svoje sposobnosti čitanja, pisanja, razumijevanja i diskutiranja, nego će dobiti priliku u književnosti otkriti fascinaciju prema užasnome i lijepome, smiješnome-otkriti književnost kao igru.

U središtu kolegija stoje temeljni pojmovi teorije književnosti, aspekti ključni za interpretaciju lirskih i dramskih tekstova iz različitih epoha književnosti njemačkog govornog područja. To su među ostalim lirske vrste, metrika, rime, figure, strofe, slikovitost itd., te osnovni pojmovi drame i dramske umjetnosti kao što su tipovi i kategorija drame, načini komunikacije i oblikovanja likova, upotreba jezika itd.