E-kolegij Etika zdravstvene skrbi izvodi se sukladno napucima MZO i Sveučilišta u Rijeci o nužnosti održavanja nastave na daljinu (on line nastava). Komunikacija sa studentima biti će uspostavljena i putem e-maila predstavnika studenata.  Nastava se realizira prema aktualnom Izvedbenom nastavnom planu. O mogućim promjenama u INP studenti će biti na vrijeme upoznati.

Opći cilj kolegija Patologija je upoznati studente s osnovama nastanka bolesti i patološkim promjenama na organima i organskim sustavima. Patologija je jedan od temeljnih predmeta neophodnih za razumijevanje drugih kliničkih predmeta koji su dio nastavnog gradiva i kurikuluma Preddiplomskog stručnog studija Radiološka tehnologija. Nastava se sastoji od 30 sati predavanja i 30 sati vježbi; ukupno 60 sati (4 ECTS).

Kolegij se izvodi u prostorijama Fakulteta zdravstvenih studija te Zavoda/Katedre za opću patologiju i patološku anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Osim toga, obzirom da je izvođenje nastave zamišljeno po hibridnom modelu, dio nastave se izvodi i u on-line okruženju sustava za e-učenje Merlin gdje se osim nastavnih materijala, koji su dostupni tijekom nastave, studenti mogu informirati putem edukacijskih linkova, predati seminarske radove, koji su predviđeni tijekom nastave, te provesti dio nastave u virtualnoj učionici. U tu svrhu studenti koriste lozinku Carnet-a koju su dobili sa stjecanjem statusa studenta.

Temeljni kolegij "Medicinska informatika" pohađa se tijekom I. semestra, u trajanju od 6 sati predavanja, 8 sati seminara i 10 sati vježbi. Predavanja i seminari studenti slušaju u zajedničkom terminu, a za vježbe su podijeljeni u skupine koje broje do 15 studenata. Nastava se održava u predavaonicama fakulteta i u informatičkoj učionici prema utvrđenom rasporedu. Tijekom kolegija studenti stječu osnovna znanja i vještine potrebite za korištenje informatičke tehnologije u svakodnevnoj zdravstvenoj praksi. Studentska informatička učionica je opremljena s osobnim računalima, a vježbe pokrivaju rad s programima koji rade u okruženju operativnog sustava Windows 7. Sva su računala umrežena i spojena na Internet. Tijekom vježbi svaki student radi samostalno na računalu.