Cilj kolegija:Upoznati studente sa ginekološkom problematikom vezanom uz spolno i reprodukcijsko zdravlje žena te ih upoznati sa metodama njene prevencije, dijagnostike i liječenja. Sadržaj kolegija:Steći osnovna znanja iz spolnog i reprodukcijskog zdravlja žene. Znati objasniti životna razdoblja žene, razumjeti menstruacijski ciklus i mehanizme abnormalnih ginekoloških krvarenja. Upoznati se sa uzimanjem ginekološke anamneze, značajkama humane reprodukcije. Upoznati se sa kontracepcijom, arteficijalnim prekidom trudnoće te najčešćim problemima vezanim uz spolno i reprodukcijsko zdravljekao i sa spolnim životom para i najčešćim seksualnim poremećajima u žena.

Cilj kolegija:Upoznati studente sa osnovnim principima planiranja obitelji te suvremenog pristupa u liječenju neplodnosti para . Sadržaj kolegija:steći osnovna znanja koja obuhvaćaju plodnost i neplodnost čovjeka, upoznati se sa fiziologijom oplodnje, dijagnostikom neplodnosti. Upoznati se sa kliničkim postupnikom za MPO, zakonom o MPO. Upoznati se sa metodama prevencije neplodnosti, onkofertilitetnim postupcima. Upoznati se sa rizicima i komplikacijama MPO

Kolegij ljudske seksualnosti bavi se normalnom ljudskom seksualnošću - psihologijom i fiziologijom ljudske seksualnosti i varijacijama ljudske seksualnosti. Obrađuju se teme ciklusa seksualnog odgovora, intimnosti i ljubavi, seksualne orijentacije, ali i seksualnosti u trudnoći i nakon poroda.