Cilj predmeta je usavršavati i proširiti znanja i vještine iz prethodnih semestara, a sadržajno se povezuje s ostalim predmetima studija.

Okvirne teme u četvrtome semestru uključuju globalizaciju, međunarodnu trgovinu, poduzetništvo, inovacije, menadžment, računovodstvo, burze i bankarstvo. Studenti čitaju i interpretiraju specijalističke tekstove na stranom jeziku, i ciljano uče stručni vokabular vezan uz okvirne teme.

Razgovarajući o navedenim temama, studenti uče prikladno i gramatički točno izraziti različite jezične funkcije (uspoređivanje, kontrastiranje, argumentiranje, uzrok i posljedica, predlaganje, uvjetovanje itd).

Ishodi - Studenti će po završetku kolegija moći razumjeti i objasniti na stranom jeziku osnovne pojmove vezane uz teme navedene u sadržaju kolegija; razumjeti i interpretirati specijalističke tekstove na stranom jeziku o navedenim temama koji potječu iz raznovrsnih izvora; prenijeti značenje nekih hrvatskih struktura i terminologije iz navedenih područja na strani jezik u prikladnom i gramatički točnom obliku.

Naziv kolegija Operacijski menadžment

Studijski program Preddiplomski stručni studij Menadžment

Status kolegija Obavezni

Studijska godina 2

ECTS koeficijent opterećenja studenata 5

Broj sati (P+V+S) 35+0+15

Ciljevi kolegija

Kolegij omogućava studentima razumijevanje različitih metoda u rješavanju kompleksnih poslovnih problema. Svaka metoda je objašnjena u kontekstu stvarnog poslovnog problema. Naglasak je na interpretaciji i primjeni rezultata. Studenti se uče vještini primjene računalnih programa.