Cilj predmeta je osposobiti studente da prepoznaju  specifičnosti i elemente turističkog tržišta te ulogu i značaj turizma u razvoju nacionalnog gospodarstva.

Razvoj produktivnih i receptivnih jezičnih vještina (slušanja, govorenja, čitanja i pisanja) uz proširivanje jezičnih i gramatičkih struktura (vokabulara, komunikacijskih uzoraka, fonoloških i ortografskih osobina),  te usvajanje vokabulara i frazeologije struke. Stjecanje kompetencija potrebnih za cjeloživotno učenje,  odnosno osposobljavanje za komunikaciju u uvjetima povećane međunarodne mobilnosti i promjenjivog tržišta rada, poticanje autonomnog učenja i senzibilizacija za interkulturalne aspekte.

Proširivanje vokabulara općeg jezika te usvajanje vokabulara i frazeologije struke (ekonomija i ugostiteljstvo). Usvajanje komunikacijskih uzoraka potrebnih za pravilnu usmenu i pisanu komunikaciju. Vođenje dijaloga u okviru struke. Razumijevanje i izlučivanje ključnih pojmova u stručnim tekstovima.. Kulturološki pristup jeziku. Usvajanje osnova poslovnog dopisivanja (upit i ponuda).

Poštovani,

obzirom na situaciji u državi i cijelom svijetu, zbog nemogućnosti održavanja nastave, već na ovaj on line način, ljubazno vas molim da svi vi koji niste prezentirali svoje teme koje ste izabrali na početku akademske nastavne godine, da ih pripremate za prezentaciju i napišete ih u wordu pisanoj verziji te mi pošaljete na pregled.

Svako dobro i ugodan vikend želim svima!

Marković

Osnove informatike II za studente izvanrednog studija ugostiteljstva.

Prvi dio kolegija se odnosi na rad sa MS PowerPoint aplikacijom.

Kolegij obrađuje osnove makroekonomskog dijela ekonomije, a studenti bi po položenom ispitu trebali biti u mogućnosti objasniti temeljne ciljeve i instrumente makoekonomije, indikatore ostvarenja ciljeva, AS-AD model, sastavnice agregatne potražnje, model multiplikatora i princip akceleratora te deflacijski i inflacijski rad. Također će biti u mogućnosti objasniti temeljne pojmove vezane uz novac i bankarstvo

Kolegij obrađuje osnove makroekonomskog dijela ekonomije, a studenti bi po uspješno položenom ispitu trebali moći objasniti ciljeve i instrumente makroekonomije, osnovne indikatore ostvarenja makroekonomskih ciljeva, AS-AD model, sastavnice agregatne potražnje te model multiplikatora i princip akceleratora te deflacijski i inflacijski jaz. Također, studenti trebaju moći objasniti temeljne pojmove vezane uz novac i bankarstvo kao i prikazati izračun multiplikacije novca.