Značaj i uloga ambalaže u pakiranju hrane. Podjela i funkcija ambalaže. Elementi kreiranja ambalaže. Ambalažni materijali: metali (bijeli lim, aluminij, kromirani lim, čelici), staklo, plastične mase, višeslojni materijali, papir, karton i ljepenka, drvo, tekstil, biorazgradivi i jestivi materijali. Ambalažni oblici. Ambalaža za pakiranje pojedinih vrsta namirnica (žitarice, pekarski i konditorski proizvodi, meso i riba, mlijeko i mliječni proizvodi, alkoholna i bezalkoholna pića). Metode očuvanja namirnica, metode pakiranja (vakuumsko i aseptično pakiranje, modificirana i kontrolirana atmosfera), aktivna i inteligentna ambalaža. Kemijske interakcije u sustavu hrana-ambalaža-okoliš. Procesi permeacije i migracije, mehanizam pemeacija, barijera svojstva materijala. Ambalaža i okoliš. Ekološki prihvatljiva ambalaža.
- Nositelj kolegija: Lidija Jakobek Barron
- Izvođač kolegija: Petra Matić
- Izvođač kolegija: Ivana Tomac
- Nositelj kolegija: Ivica Strelec
- Izvođač kolegija: Tihomir Kovač
- Nositelj kolegija: Lahorka Budić
- Izvođač kolegija: Antonija Šarić
- Nositelj kolegija: Lidija Jakobek Barron
- Izvođač kolegija: Petra Matić
- Izvođač kolegija: Ivana Tomac
- Nositelj kolegija: Đurđica Ačkar
- Nositelj kolegija: Jurislav Babić
- Nositelj kolegija: Drago Šubarić
- Izvođač kolegija: Antun Jozinović
- Nositelj kolegija: Antonija Šarić
- Nositelj kolegija: Valentina Bušić
- Nositelj kolegija: Dajana Gašo-Sokač
- Nositelj kolegija: Valentina Bušić
- Nositelj kolegija: Dajana Gašo-Sokač
- Nositelj kolegija: Ana Bucić
- Nositelj kolegija: Mirela Planinić
- Nositelj kolegija: Srećko Tomas
- Nositelj kolegija: Daniela Čačić Kenjerić
- Izvođač kolegija: Lidija Šoher