Upoznati studente s područjima brojeva, osnovnim pojmovima linearne algebre, elementarnim funkcijama,  pojmom i značenjem derivacije, i njihovom vezom s inženjerskim problemima.

CILJ KOLEGIJA 

Nastavnim sadržajem objašnjavaju se osnovni pojmovi u ekotoksikologiji, vrste toksičkih tvari, osnove kvantitativnih aspekata toksičnosti i propisi u ekotoksikologiji. Obraditi će se prisutnost onečišćujućih tvari u okolišu s naglaskom na toksičnost različitih kemijskih spojeva, načine procjene rizika i mogućnosti sprječavanja i zbrinjavanja štetnih posljedica nesreća s kemikalijama.

CILJ KOLEGIJA 

Nastavnim sadržajem objašnjavaju se osnovni pojmovi u ekotoksikologiji, vrste toksičkih tvari, osnove kvantitativnih aspekata toksičnosti i propisi u ekotoksikologiji. Obraditi će se prisutnost onečišćujućih tvari u okolišu s naglaskom na toksičnost različitih kemijskih spojeva, načine procjene rizika i mogućnosti sprječavanja i zbrinjavanja štetnih posljedica nesreća s kemikalijama

Studenti se kroz kolegij Ekologija upoznaju sa temeljnim znanjima o ekologiji kao znanosti, problematikom s kojom se bavi, njenoj ulozi i važnosti za svaku vrstu. Kroz pojedine nastavne jedinice studenti usvajaju znanje o ekološkoj hijerarhiji, interakcijama između organizama i okruženja u kojem žive, prilagodbi organizama na okolišne čimbenike, kruženju tvari, interakcijama između populacija, ekologiji zajednice i biološkoj raznolikosti.