U ovom kolegiju primjenjujemo sva do sada stečena znanja kako bi razvili kvalitetan turistički proizvod.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Na kolegiju Talijanski jezik V studenti se osposobljavaju za usmeno i pisano komuniciranje na standardnom talijanskom jeziku u poslovnom okruženju u turizmu, hotelijerskom i agencijskom poslovanju.
Uz nastavak razvijanja jezičnih vještina općega jezika (razina B2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike), posebna pozornost obratit će se usvajanju jezika struke, stjecanju jezičnih kompetencija potrebnih za rad u turizmu i razvijanju specifičnih jezičnih vještina usmenog komuniciranja (razgovor s klijentom, predstavljanje turističke destinacije, proizvoda, objekta i dr.).
Kolegij razvija jezične i komunikacijske vještine (usmena i pisana komunikacija) na engleskom jeziku (razina C1 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike) iz područja turizma (hotelijersko i agencijsko poslovanje).
Poseban naglasak stavljen je na usvajanje tehnike pisanja poslovnih pisama i promotivnih materijala, usvajanje stručne terminologije, jezičnih struktura, forme, sadržaja i stila nužnih za pojedine tipove poslovnog dopisivanja te na razvijanje komunikacijske jezične kompetencije potrebne za rad u turizmu.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Cilj predmeta je upoznati studente s osnovnim pojmovima poslovnog komuniciranja. Studentima će se također prezentirati svi oblici komuniciranja, s posebnim naglaskom na komuniciranje u poslovnom svijetu.
Poslovno komuniciranje sustavno će studente upoznati s temeljnim osnovama poslovnog komuniciranja kroz sljedeće teme: komuniciranje u organizacijama, modeli i oblici poslovnog komuniciranja, pisano komuniciranje u poslovnom svijetu te interkulturalno komuniciranje.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.