Predmetom je obuhvaćena zdravstvena zaštita životinja i provođenje obaveznih zakonskih mjera kod pojedinih zaraznih i nametničkih bolesti koje mogu stvoriti velike ekonomske štete u organizaciji proizvodnje; važnost pravilnog rasplođivanja životinja; veterinarsko-sanitarni nadzor u ocjeni trupova i animalnih prerađevina (primjena načina konzerviranja i dodataka), te čimbenici koji utječu na kvantitativne i kvalitativne vrijednosti istih; ekološki prihvatljivo zbrinjavanje nusprodukata klanja i otpadnih voda te mjere sanitacije.

CILJ PREDMETA: Osposobiti studente da teoretska i praktična znanja koriste u praksi pri samostalnom vođenju procesa proizvodnje u zootehnici.


Redovni predmet kojeg slušaju studenti petog semestra treće godine stručnog studija Poljoprivreda, studijskog usmjerenja Zootehnika.

CILJ PREDMETA: Osposobiti studenta da razumije tehnološke procese u mesno-prerađivačkoj industriji  i da mogu navesti različite mikrobiološke opasnosti za životinje i ljude koje se susreću u ovakvoj proizvodnji.


Svinjogojstvo - nastava na daljinu odvijat će se samo po potrebi, vidimo se u utorak u predavaonici 3. u 8.00 lp