Upoznavanje s dentalnim radiologijskim postupcima i aparaturom. Važnost indikacija za dentalnu radiologijsku dijagnostiku kao i odabir pravog algoritma. Analiza i prepoznavanje anatomskih struktura i patoloških promjena na različitim dentalnim radiološkim metodama, s naglaskom na rentgenograme i ortopantomograme.

Students will be introduced to the contemporary infectious diseases. Special focus will be placed to the oral manifestation of infectious diseases (ID) as well as the head and neck infections. Furthermore, they will learn about current issues in this part of clinical medicine and potential themes for scientific research will be suggested. The principles and rational use of antimicrobial drugs will be particularly emphasized. In addition, they will learn about possibilities and principles of prophylaxis of infectious diseases/infections.

After the course, students will be trained in rational approach to the patient with orofacial infections and recognizing oral manifestation of infectious diseases.  Also, they will be able to properly make differential diagnosis and to resolve practical problems associated with diagnostics, prophylaxis and treatment.

Studenti će steći znanja iz suvremene infektologije s posebnim osvrtom na infekcije glave i vrata. Upoznati će se i s postojećim kontroverzama u infektologiji te potencijalnim temama za znanstvena istraživanja. Osobita pažnja će se posvetiti principima i racionalnoj uporabi antimikrobne terapije. Također će se upoznati s mogućnostima i principima profilakse infektivnih bolesti.

Očekuje se da će studenti po završetku nastave biti osposobljeni za racionalni pristup bolesnicima s orofacijalnim infekcijama, prepoznavanje oralnih manifestacija infektivnih bolesti, ispravno diferencijalno-dijagnostičko razmišljanje i rješavanje praktičnih problema povezanih s dijagnostikom, profilaksom i liječenjem.

Upoznavanje studentata stomatologije s anatomijom, fiziologijom i funkcijom oka i periorbitalne regije. Naglasak je na povezanosti bolesti usne šupljine i utje... više
Program kolegija Pretklinička restaurativna dentalna medicina uvodni je kolegij u slojevitu problematiku velikog područja kojim se bavi restaurativna dentalna m... više