Kolegij Primaljska njega u ginekologiji  je obvezni kolegij na drugoj godini Stručnog studija primaljstva.

Sastoji se od 30 sati predavanja i 210 sati vježbi, ukupno 240 sati / 9 ECTS

Nastava ( predavanja ) se izvodi u zgradi Fakulteta zdravstvenih studija. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije ili opravdane nemogućnosti prisustva na nastavi ( određena mjera samoizolacije ) predavanja će se održati na On line platformi MS Teams.

Nakon odslušanih predavanja vježbe će se održavati na Klinici za ginekologiju i porodništvo i to na Zavodu za ginekologiju te Zavodu za humanu reprodukciju KBC Rijeka. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije vježbe će se održati u kabinetu Fakulteta zdravstvenih studija.

Cilj predmeta je upoznati studente s djelokrugom rada te pojedinačno intervencijama primaljske skrbi u ginekologiji. Naglasak je stavljen na osposobljavanje studenata (usvajanje znanja i vještina) za rad u ginekološkoj ambulanti i odjelima ginekologije, s posebnim osvrtom na timski rad u očuvanju zdravlja žene i njezi ginekološke bolesnice te izvođenje intervencija u pre operativnoj i postoperativnoj njezi, primaljskoj skrbi kod liječenja bolesnica s ginekološkim karcinomom i u liječenju bračne neplodnosti.

Kolegij Farmakologija obvezni je kolegij druge godine stručnog studija Primaljstva. Nastava kolegija se održava se u obliku 30 sati predavanja (2 ECTS boda).

Ciljevi kolegija jesu studente upoznati s osnovnim principima farmakologije te racionalne farmakoterapije, te omogućiti stjecanje osnovnih znanja iz područja farmakodinamike, farmakokinetike i toksikologije lijekova.