Na temelju stecenoga znanja, (vise od deset godina prethodnoga ucenja), kolegij temeljito obuhvaca osnovne i slozenije morfolosko-sintakticke strukture engleskog jezika, njihovu pravilnu uporabu u odgovarajucem vremenskom i situacijskom kontekstu, te posebnosti fonoloskog sustava. Tematski su predavanja podijeljena u cetiri glavne cjeline koje obrađuju teorijska i primijenjena znanja iz engleskog jezika, anglo-americke kulture I medija, u globalnom okruzenju (Radio, Television, Film, New Media).

          Revizija gramatičkih struktura je u funkciji razumijevanja jezičnog materijala. Vjezbe govorenja, slusanja, citanja i pisanja sukladne su odgovarajucim poglavljima iz obvezne literature, strucnih publikacija i izvora s internetskih stranica. Gramatičke i jezične vježbe sluze usvajanju gramatičkih jedinica (slaganje vremena, analiza recenica),te razvijanju jezičnih vještina i sposobnosti. Kolegij obuhvaca usvajanje strucnog vokabulara, citanje i razumijevanje teksta, prepričavanje s proširenjem sadržaja, rasprave, prevođenje s engleskog jezika na materinji i obrnuto. Prakticni rad ukljucuje obveznu izradu PPT prezentacija, njihovo javno izlaganje i raspravu.


Na temelju stečenoga znanja, (više od deset godina prethodnoga učenja), kolegij temeljito obuhvaća osnovne i složenije morfološko-sintaktičke strukture engleskog jezika, njihovu pravilnu uporabu u odgovarajućem vremenskom i situacijskom kontekstu, te posebnosti fonološkog sustava. Tematski su predavanja podijeljena u pet glavnih cjelina koje obrađuju teorijska i primijenjena znanja iz engleskog jezika, anglo-američke kulture i medija kroz povijest do digitalnog doba (Newspapers, Magazines, Advertising, Marketing and PR).

          Revizija gramatičkih struktura je u funkciji razumijevanja jezičnog materijala. Vježbe govorenja, slušanja, čitanja i pisanja sukladne su odgovarajućim poglavljima iz obvezne literature, stručnih publikacija i izvora s internetskih stranica. Gramatičke i jezične vježbe služe usvajanju gramatičkih jedinica (vrste riječi, određeni i neodređeni gramatčki oblici), te razvijanju jezičnih vještina i sposobnosti. Kolegij obuhvaća usvajanje stručnog vokabulara, čitanje i razumijevanje teksta, prepričavanje s proširenjem sadržaja, rasprave, prevođenje s engleskog jezika na materinji i obrnuto. Praktični rad uključuje obveznu izradu PPT prezentacija, njihovo javno izlaganje i raspravu.