Upoznavanje sa značajkama promatrane (snimane) scene, tehničkim karakteristikama elektroničke slike, tehničkim parametrima videozapisa i medija za pohranu videomaterijala. Subjektivni aspekt reprodukcije boje i optimalna vizualna reprodukcija slike. Uvjeti promatranja televizijske (elektroničke) slike i njihov utjecaj na izgled sadržaja slike. Stjecanje znanja i vještina obrade i upravljanja videomaterijalima u programu za nelinearnu videomontažu BM Resolve 17.

Stručna znanja iz područja osjeta i osobina ljudskog vida, fotometrije, kolorimetrije, analogne videotehnologije, pretvaranja analognog komponentog videosignala u digitalni prema normama ITU-R BT.601 i ITU-R BT.709, tehnike kodiranja i dekodiranja digitalnog videosignala za prijenos, pohranjivanje i reprodukciju videosadržaja.

Unutar kolegija DVTEM obrađuju se stručna znanja tehnika postavljanja rasvjete, snimanja slike i tona, editiranja, grafičke obrade slike kao i prezentiranja audiovizualnog sadržaja. Uz navedene tehnike u proizvodnji video i televizijskih sadržaja obrađuju se organizacija proizvodnje i planiranje televizijskog programa, sastav i struktura produkcijskog tima za određene televizijske formate i potrebni tehnički resursi za realizaciju istih. Tehnologija rada uređaja (od kamere, rasvjetnih tijela, audioopreme, pojedinih uređaja u režiji studija, do distribucije i radiodifuzije televizijskog programa) te rukovanje s nekima od njih obrađuje se usporedno s pojedinim tehnikama u proizvodnji videosadržaja.