Okvirni sadržaj predmeta:

Detaljnije upoznavanje studenata sa  pojmom i modernim tehnikama upravljanja kvalitetom koje se trenutno počinju primjenjivati u gospodarstvu. Posebno se naglašava objedinjavanje zahtjeva normi ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 u jedan integrirani sustav. Opisuju se tehnike Benchmarkinga i prikazuje praktična primjer u konkretnoj organizaciji. Objasnit će se i prikazati tehnike analize podataka, analiza sposobnosti procesa, analiza stabilnosti porcesa. Posebno će se objasniti i demonstrirati direktne i indirektne tehnike mjerenja zadovoljstva kupca.
Objasnit će se osnovni pojmovi i načini provođenja Six-sigma tehnike, Lean six sigma te poslovna izvrsnost.


Oblici provođenja nastave i način provjere znanja:

Predavanja. Auditorne vježbe. Pismeni i usmeni ispit.

Popis literature potrebne za studij i polaganje ispita:

1.    Kondić, Živko; Maglić, Leon; Duško Pavletić; Samardžić Kvaliteta 1, 2, 3, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Rijeci, 2018

Popis literature koja se preporučuje kao dopunska:

1.  Kondić, Ž. Kvaliteta i metode poboljšanja, 2004

Način polaganja ispita:

Pismeni i usmeni Ispit


Postupci toplinskih i mehaničkih rezanja materijala, oblikovanje metala deformiranjem, obrada odvajanjem čestica, zavarivanje i površinska zaštita pri izradi energetskih postrojenja. Postupci i tehnologije zavarivanja suvremenih materijala u izradi termoenerhetskih postrojenja. Izrada posuda pod tlakom (male, srednje i velike posude pod tlakom). Izrada posuda pod tlakom u proizvodnim i terenskim uvjetima (veliki cilindrični spremnici, veliki kuglasti spremnici). Kontrola kvalitete u eksploataciji i u izradi posuda pod tlakom. Korozija i zaštita od korozije u eksploataciji različitih komponenti termoenergetskih postrojenja.