Kratki opis kolegija.
Kolegij "Klasični i novi mediji u ranoj dobi" izvodi se na na 2. godini Diplomskog sveučilišnog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Nositeljica: doc. dr. sc. Marina Gabelica
Izvoditeljica seminara: Višnja Vukašinović, prof.
Kratki opis kolegija.
Sadržaj ovoga kolegija jesu teme koje se odnose na proučavanje dječjega ovladavanja jezikom, a to su: ljudska jezična sposobnost, dječje ovladavanje jezikom, interdisciplinarnost proučavanja dječjega jezičnoga razvoja, povijesni pregled istraživanja dječjega jezika u svijetu i u Hrvatskoj, teorije jezičnoga razvoja: bihevioristička teorija, nativistička (generativistička) teorija, kognitivistička teorija, funkcionalistička (uporabno utemeljena) teorija, teorija prirodne morfologije, teorija društvene interakcije (socijalna teorija), metode istraživanja dječjega jezika te mogućnosti poticanja dječjega jezičnoga razvoja u kontekstu ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja.
Cilj kolegija je osposobiti studente za razvoj, implementaciju i vrednovanje inkluzivnih kurikuluma u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju. Sastoji se od predavanja, samostalnih zadataka i vježbi studenata, pripreme seminara i planiranja akcijskog istraživanja.

"Ako jedan cvijet ne može rasti, mijenjaj okruženje, a ne cvijet!"
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.