- Nositelj kolegija: Mirna Petković Didović
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/6010648/course/overviewfiles/5e540d8da7bfa.image.jpg)
- Nositelj kolegija: Ivana Gobin
- Izvođač kolegija: Sandra Pavičić Žeželj
- Izvođač kolegija: Emilija Prpić
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Nositelj kolegija: Valerija Majetić Germek
Cilj kolegija je osposobiti buduće magistre sanitarnog inženjerstva za prikupljanje i interpretaciju informacija o mehanizmima ili uzrocima pojave ili nastanka prvenstveno procesnih kemijskih opasnosti u hrani, metodama za njihovo analitičko određivanje te mogućim preventivnim i korektivnim mjerama.
Oblici nastave uključuju pretraživanje literature, kritičko čitanje, interpretiranje i diskutiranje sadržaja znanstvenih ili stručnih radova odnosno propisa iz područja kemijskih opasnosti u hrani.
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/5430033/course/overviewfiles/Inkedtypes-hazards-can-be-found-food-products-photo-business-concept-93985259_LI.jpg)
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Irena Ugljar
Cilj kolegija je osposobiti buduće magistre sanitarnog inženjerstva za stručnu komunikaciju s drugim strukama izravno uključenim u poslovanje s hranom životinjskog podrijetla, radi uspješnog obavljanja aktivnosti iz domene prevencije i nadzora neželjenih utjecaja poslovanja s hranom na okoliš i na zdravlje ljudi, te aktivnosti iz domene higijene i sanitacije u poslovanju s hranom.
Studenti se kroz kolegij upoznaju s karakteristikama sirovina, principima i tehnikama prerade, konzerviranja ili distribucije različite hrane životinjskog podrijetla, zahtjevima kvalitete te opasnostima specifičnim za pojedinu vrstu hrane životinjskog podrijetla.
Oblici nastave uključuju praćenje predavanja, rad u laboratoriju, obavljanje zadataka tijekom te pisanje izvještaja nakon terenske nastave, vježbanje primjene propisa te kritičkog čitanja i interpretiranja znanstvenih ili stručnih radova iz područja sigurnosti i kvalitete hrane životinjskog podrijetla.
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/5429961/course/overviewfiles/zivil%20animalni.jpg)
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Valerija Majetić Germek
- Izvođač kolegija: Irena Ugljar
Cilj kolegija je osposobiti buduće magistre sanitarnog inženjerstva za stručnu komunikaciju s drugim strukama izravno uključenim u poslovanje s hranom biljnog podrijetla, radi uspješnog obavljanja aktivnosti iz domene prevencije i nadzora neželjenih utjecaja poslovanja s hranom na okoliš i na zdravlje ljudi, ili aktivnosti iz domene higijene i sanitacije u poslovanju s hranom.
Studenti se kroz kolegij upoznaju s karakteristikama sirovina, principima i tehnikama prerade, konzerviranja ili distribucije različite hrane biljnog podrijetla, zahtjevima kvalitete te opasnostima specifičnim za pojedinu vrstu hrane biljnog podrijetla.
Oblici nastave uključuju praćenje predavanja, rad u laboratoriju, obavljanje zadataka tijekom i pisanje izvještaja nakon terenske nastave, vježbanje primjene propisa te kritičkog čitanja i interpretiranja znanstvenih ili stručnih radova iz područja sigurnosti i kvalitete hrane biljnog podrijetla.
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/5429952/course/overviewfiles/1276122.jpg)
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Bojana Lukić
- Izvođač kolegija: Valerija Majetić Germek
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/5429925/course/overviewfiles/Inkedsigurnost%20hrane_LI.jpg)
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Valerija Majetić Germek
- Izvođač kolegija: Irena Ugljar
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/5429898/course/overviewfiles/mad-hatter-2.jpg)
- Nositelj kolegija: Jasenka Mršić-Pelčić
- Izvođač kolegija: Petra Dolenec
- Izvođač kolegija: Tamara Janković
- Izvođač kolegija: Lea Juretić
- Izvođač kolegija: Kristina Pilipović
- Izvođač kolegija: Jelena Rajič Bumber
- Izvođač kolegija: Dinko Vitezić
Cilj kolegija je osposobiti buduće magistre sanitarnog inženjerstva za primjenu principa dobre higijenske prakse i odabir učinkovitih sanitacijskih postupaka u objektima za proizvodnju, pripremu i posluživanje hrane, te za primjenu odgovarajućih kemijskih sredstva i metoda sanitacije.
Studenti se kroz kolegij upoznaju s karakteristikama opreme i sredstava za čišćenje i dezinfekciju, važnosti higijenskog dizajna objekata i procesne opreme za učinkovitost sanitacijskih postupaka te specifičnostima provođenja sanitacije u industrijskoj proizvodnji hrane i objektima za pripremu i posluživanje hrane.
- Nositelj kolegija: Valerija Majetić Germek
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/5429871/course/overviewfiles/From-buns-to-bacteria-First-of-its-kind-probiotic-facility-opens-in-Australia-following-Chinese-investment.jpg)
- Nositelj kolegija: Ivana Gobin
- Nositelj kolegija: Dijana Detel
- Nositelj kolegija: Dalibor Broznić
![](https://moodle.srce.hr/2021-2022/pluginfile.php/5429772/course/overviewfiles/Microbial-Community.jpg)
- Nositelj kolegija: Ivana Gobin
- Nositelj kolegija: Dalibor Broznić
- Nositelj kolegija: Gordana Čanadi Jurešić
- Nositelj kolegija: Vesna Šendula-Jengić
- Nositelj kolegija: Dalibor Broznić
- Nositelj kolegija: Danko Holjević
- Nositelj kolegija: Arijana Krišković
- Izvođač kolegija: Marinka Kruljac