- Nositelj kolegija: Vinko Krstanović
- Izvođač kolegija: Kristina Mastanjević
- Izvođač kolegija: Natalija Velić
- Nositelj kolegija: Antonija Šarić
- Nositelj kolegija: Ana Bucić
- Nositelj kolegija: Mirela Planinić
- Izvođač kolegija: Gordana Šelo
- Nositelj kolegija: Antonija Šarić
Predavanja:
- patogeni biološki entiteti u hrani (virusi, bakterije, protozoa, plošnjaci, oblići, i dr.)
- kemijski kontaminanti u hrani (prirodni sastojci hrane, pesticidi, kontaminanti iz okoliša, aditivi, toksikanti koji nastaju obradom hrane ili prelaze iz ambalaže...)
- fizikalni kontaminanti (strane tvari od stakla, kosti, metala...) u hrani
- štetni učinci izazvani biološkim, kemijskim i fizikalnim opasnostima
- mjere sprječavanja kontaminacije hrane, uništavanje patogena te uklanjanje fizikalnih i kemijskih kontaminanata iz hrane
- relevantni zakonski propisi
Vježbe:
- određivanje listerije, STEC u hrani
- detekcija parazita u hrani: Trichinella spiralis, Echinococcus granulosus, Fasciola hepatica, i dr.
- određivanje mikroplastike, glutena, olova, aflatoksina, trihotecena, nitrita/nitrata, ostataka antibiotika u hrani
- primjena detektora metala u prehrambenoj industriji
- Nositelj kolegija: Tomislav Klapec
- Nositelj kolegija: Tihana Marček
- Izvođač kolegija: Tihomir Kovač
- Nositelj kolegija: Nela Nedić
- Nositelj kolegija: Dragan Kovačević
- Nositelj kolegija: Krešimir Mastanjević
- Nositelj kolegija: Anita Pichler
- Izvođač kolegija: Ivana Ivić
- Nositelj kolegija: Krunoslav Aladić
- Nositelj kolegija: Stela Jokić
- Nositelj kolegija: Darko Velić