- Nositelj kolegija: Dunja Šamec
- Nositelj kolegija: Verica Dragović Uzelac
- Nositelj kolegija: Verica Dragović-Uzelac
- Izvođač kolegija: Danijela Bursać Kovačević
- Izvođač kolegija: Ivona Elez
- Izvođač kolegija: Marija Kovač Tomas
- Izvođač kolegija: Branka Levaj
- Izvođač kolegija: Predrag Putnik
Cilj ovog predmeta je stjecanje osnovnih znanja o utjecaju tehnologije, biokemije i mikrobiologije mlijeka na karakteristike i kvalitetu odabranih mliječnih proizvoda, te osposobljavanje za obavljanje osnovnih metoda analize mlijeka i mliječnih proizvoda.
U sklopu kolegija studenti se upoznaju s tehnološkim postupcima proizvodnje fermentiranog mlijeka, sira, maslaca i sladoled, a kao i s glavnim karateristikama navedenih proizvoda.
- Nositelj kolegija: Irena Barukčić
- Izvođač kolegija: Marija Kovač Tomas
- Nositelj kolegija: Natka Ćurko
- Izvođač kolegija: Ivana Alpeza
- Izvođač kolegija: Ivana Dodlek Šarkanj
- Izvođač kolegija: Marina Tomašević
- Nositelj kolegija: Robert Geček
- Izvođač kolegija: Jelena Vlašić
- Nositelj kolegija: Damir Stanzer
- Izvođač kolegija: Jasna Mrvčić