Priprema za nastavu Prirode i Biologije u osnovnoj i srednjoj školi kroz zadatke i osvješćivanje posljedica primjene različitih modaliteta poučavanja bioloških sadržaja, uključujući i nastavu na daljinu. Poticanje osobnog i stručnog razvoja. Razvijanje umijeća za uspostavljanje uspješne komunikacije s učenicima i suradnje s ostalim sudionicima u nastavi.

E-kolegij se razvija u sklopu projekta "Učenje biologije u epidemiološki prilagođenom istraživačkom okruženju" (IP-CORONA-2020-12-3798) kojeg je financirala Hrvatska zaklada za znanost.

Osvijestiti procese u nastavi, njihovu međusobnu povezanost i uvjetovanost polazeći od iskustvenog doživljavanja konkretnih situacija tijekom nastave Prirode i Biologije.

Kolegij Održivi razvoj u nastavi prirodoslovlja osposobljava studente da objasne razloge i potrebu provedbe obrazovanja za održivi razvoj, analiziraju sadržaje, oblike i metode poučavanja u obrazovanju za održivi razvoj, primjenjuju protokole za mjerenja u okolišu prema Programu GLOBE, vrednuju primjere nastavne izvedbe i školskih kurikuluma primjenom Kriterija kvalitete za škole u obrazovanju za održivi razvoj, primijene tehnike interaktivnog poučavanja u simulaciji nastavnog sata s temom održivog razvoja.