Utvrđivanje kvalitete, biodinamika animalnih proizvoda je izborni predmet studenata specijalističkog diplomskog stručnog studija Poljoprivreda, studijskog usmjerenja Održiva i ekološka poljoprivreda. Predmetom su obuhvaćeni sadržaji o biotehnologiji namirnica animalnog podrijetla i ekologiji nultog rasta u zaštiti namirnica,  primjeni zaštitnih kultura i kultura plijesni u proizvodnji, pohrani i podizanju kvalitete namirnica animalnog podrijetla. Također se obrađuje primjena suvremenih ambalažnih materijala u higijenskim i ekološkim pristupima novim marketinškim zahtjevima tržišta uz sljedivost proizvoda i primjenu HACCAP sustava.

CILJ PREDMETA: Osposobiti studenta da koristi moderne biotehnolgije u proizovodnji, konzerviranju i pohrani namirnica animalnog podrijetla.


Pčelarstvo i medonosno bilje je izborni predmet studenata stručnog studija Poljoprivreda. U okviru dijela predmeta "Pčelarstvo" izvedbenim programom obuhvaćena  su nova saznanja iz biologije pčela, uzgoja i selekcije pčela, zdravstvenog statusa pčelinjih zajednica, tehnologije pčelarenja,  izuzimanja i plasmana pčelinjih proizvoda, novih zahtjeva u registraciji pčelinjaka  vezano za ulazak u EU. Dio predmeta "Medonosno bilje", obrađuje mednosno biljke Republike Hrvatske, klimatske uvjete medenja i stvaranja peludi, glavne paše i zakonske preduvjete u iskorištavanju pčelinjih paša.

CILJ PREDMETA: Polaznik će samostalno proizvoditi kvalitetan med i pčelarske proizvode te plasirati iste na sve zahtjevnije tržište.