U okviru sadržaja kolegija "Uvod u bioetiku" obrađuju se tematske cjeline koje omogućuju studentima da – kao budući znanstvenici i stručnjaci – steknu uvid u problematiku novih etičkih pitanja u biomedicini i zdravstvu, te pripadajućem znanstveno-istraživačkom radu, nastalih zbog sve većeg napretka biomedicine i pripadajuće tehnologije. Stoga je definiranje i upoznavanje s profesionalno-etičkim i pravnim standardima vlastite profesije, odnosno priprema i osposobljavanje studenata za samostalno, odgovorno i kreativno donošenje etički i pravno utemeljenih odluka u budućem profesionalnom radu temelj njihova daljnjeg bavljenja vlastitom strukom. Sveobuhvatni je cilj kolegija osnaživanje percepcije medicinske etike i medicinskog prava kao integralnih sastavnica biotehnoloških i srodnih znanosti (Life Sciences) i neophodnog okvira za profesionalno postupanje i rješavanje etičkih pitanja u sustavu biomedicine i zdravstva i srodnim sustavima – okviru njihova budućeg profesionalnog rada.


Cilj izbornog kolegija Sustav kvalitete i organizacije rada u analitičkom laboratoriju je upoznati studente s osnovnim pojmovima i principima upravljanja kvalitetom, zahtjevima i kriterijima osposobljavanja ispitnih analitičkih laboratorija.

Obvezni kolegij Analitička kemija povezuje teorijske i praktične aspekte kvalitativne i kvantitativne kemijske analize uključujući temeljne instrumentalne metode i metode analitičkih odjeljivanja. 

U kolegiju, studenti će se upoznati sa osnovama biologije stanice, molekularne biologije i genetike, te metodologije istraživanja stanica i substaničnih struktura do razine makromolekula.


Kolegij obuhvaća teorijske aspekte nastave u obliku predavanja i seminara na kojima će se studenta naučiti osnovama opće kemije i stehiometrijskog računanja, a kroz laboratorijske vježbe ovladat će osnovnim laboratorijskim postupcima