- Nositelj kolegija: Marija Kovač Tomas
- Nositelj kolegija: Darko Velić
- Nositelj kolegija: Darko Velić
- Nositelj kolegija: Helga Medić
- Nositelj kolegija: Dunja Šamec
- Nositelj kolegija: Dunja Šamec
Nositelj kolegija:
Ivana Dodlek Šarkanj, predavač
Cilj predmeta:
Cilj predmeta jest upoznavanje studenata s pripremom sigurne hrane i kontrolom higijene i sanitacije u prehrambenoj industriji.
Status predmeta: obvezan; 2 ETCS boda
Broj sati (P+V+S) 20+0+5
- Nositelj kolegija: Ivana Dodlek Šarkanj
doc.dr.sc. Dunja Šamec
Suradnici:
Ivana Dodlek Šarkanj, predavač
doc.dr.sc. Josip Haramija
Iva Jurčević, asis.
- Nositelj kolegija: Dunja Šamec
- Izvođač kolegija: Ivana Dodlek Šarkanj
- Izvođač kolegija: Josip Haramija
- Izvođač kolegija: Iva Jurčević
Na predmetu Opća i analitička kemija studenti će se upoznavati s odabranim nastavnim jedinicama iz opće i analitičke
kemije. Nastavne cjeline prilagođene su studijskom programu prehrambene tehnologije i znanjima koje će prehrambeni tehnolog više primjenjivati, te su naglasci na osnovnoj građi atoma, kemijskim vezama, reakcijama s vodom kao najvažnijom kemikalijom u hrani. Upoznavanje studenata s instrumentalnim tehnikama, validaciija analitičkih metoda, osnove analize hrane. Upoznavanje sa sigurnim radom u kemijskom laboratoriju.
- Nositelj kolegija: Tatjana Gazivoda Kraljević
- Nositelj kolegija: Bojan Šarkanj
- Nositelj kolegija: Natalija Uršulin-Trstenjak
- Izvođač kolegija: Davor Hostić
- Izvođač kolegija: Dean Šalomon
- Nositelj kolegija: Vladimir Stanisavljević
- Izvođač kolegija: Dubravka Jakupec
- Nositelj kolegija: Tomislava Majić
- Izvođač kolegija: Lari Hadelan
- Izvođač kolegija: Maja Mutavdžija