Nositelj kolegija:

Ivana Dodlek Šarkanj, predavač


Cilj predmeta:

Cilj predmeta jest upoznavanje studenata s pripremom sigurne hrane i kontrolom higijene i sanitacije u prehrambenoj industriji.


Status predmeta: obvezan; 2 ETCS boda

Broj sati (P+V+S) 20+0+5



Nositelj kolegija:

doc.dr.sc. Dunja Šamec


Suradnici:

Ivana Dodlek Šarkanj, predavač
doc.dr.sc. Josip Haramija
Iva Jurčević, asis.

Na predmetu Opća i analitička kemija studenti će se upoznavati s odabranim nastavnim jedinicama iz opće i analitičke
kemije. Nastavne cjeline prilagođene su studijskom programu prehrambene tehnologije i znanjima koje će prehrambeni tehnolog više primjenjivati, te su naglasci na osnovnoj građi atoma, kemijskim vezama, reakcijama s vodom kao najvažnijom kemikalijom u hrani. Upoznavanje studenata s instrumentalnim tehnikama, validaciija analitičkih metoda, osnove analize hrane. Upoznavanje sa sigurnim radom u kemijskom laboratoriju.