Predmet se sadržajno sastoji od dva dijela. U prvom dijelu predmeta studenti se upoznaju s elektrokemijskim mjernim tehnikama koje se rabe u suvremenoj analitičkoj praksi te s elektroke-mijskom mjernom instrumentacijom. Obrađuju se osnove potenciometrijskih, voltametrijskih, amperometrijskihikonduktometrijskih metoda analizetemetode obrade elektrokemijskih signala, uz prosudbu primjene obrađenih elektrokemijskih tehnika u analizi realnih uzoraka. U drugom dijelu predmetaobrađuju se kromatografske i spektrometrijske metode analize (HPLC, GC, MS, NMR, IR, UV/VIS, CD) te kromatografijska i spektrometrijska mjerna instrumentacija. Studenti se također upoznaju s metodama obrade i interpretacije dobivenih signala te se daje osvrt na primjenjivost pojedinih metoda u analizi realnih uzoraka, odn. u identifikaciji prirodnih i biološki važnih spojeva.

Nastava se izvodi kroz predavanja, seminare i laboratorijske vježbe.

Studentima se daju temeljna znanja i principi Organske kemije za razumijevanje struke. Uvodno će biti obrađene karakteristike organskih spojeva (elektronska struktura, veza i stereokemija). Potom će biti rastumačene osnove reakcijskih mehanizama (ionskih i radikalskih) i obrađena nomenklatura organskih spojeva. Obradit će se rezonancija kao važan koncept za razumijevanje reaktivnosti i stabilnosti konjugiranih sustava. Slijede poglavlja posvećena pojedinačnim tipovima organskih spojeva i njihovoj reaktivnosti (alkeni/ alkini - AdE, aromati - SE, alkilhalogenidi - SN/E, aldehidi i ketoni - AdN, karboksilne kiseline - SNAc). Studenti će dobiti i temeljna znanja o odabranim instrumentalnim tehnikama (IR, NMR i MS) koje se koriste za određivanje strukture organskih spojeva. Posebna je pozornost posvećena reakcijama u biološkim sustavima. Organska kemija završava pregledom biomolekula i heterociklâ. Nastava se izvodi putem predavanja, laboratorijskih vježba i seminara.


Predmet nas uvodi u osnove statistike. Počinjemo s intuitivno jasnom i često korištenom deskriptivnom ili opisnom statistikom (tablični i grafički prikaz statističkih podataka; srednje vrijednosti; mjere varijabiliteta). Zatim se upoznajemo s osnovama teorije vjerojatnosti (vjerojatnosni prostor; diskretne i neprekidne slučajne varijable; očekivanje i varijanca slučajne varijable; binomna, hipergeometrijska, Poissonova i normalna razdioba). Druga polovica predmeta posvećena je inferencijalnoj statistici - procjeni parametara i testiranju statističkih hipoteza (t-test; F-test; ANOVA, χ2-testovi, itd.). Na samom kraju čeka nas linearna regresija.

Prijenos informacija o utjecaju tjelesne i zdravstvene kulture na antropološki status  te specijalizacija studenata u kineziološkim aktivnostima pogodnim za svakodnevno sportsko-rekreativno vježbanje, a u svrhu postizanja i održavanja radnih sposobnosti i očuvanja zdravlja. 

Sadržaj: sportske igre ( odbojka, košarka, rukomet, nogomet, tenis, st. tenis, badminton), pješačko planinarske i orijentacijske ture, veslanje, rolanje, vježbe istezanja, disanja i jačanja .