Ciljevi predmeta

Edukacija studenata o tehnološkim postupcima proizvodnje pekarskog  i prehrambenog  kvasca te o karakteristikama kvasca i primjeni pekarskog i prehrambenog kvasca u prehrambenoj industriji.

Očekivani ishodi učenja za predmet

1. Odabrati i pripremiti sirovine za proizvodnju kvaščeve biomase
2. Opisati postupak proizvodnje pekarskog, prehrambenog  i krmnog kvasca
3. Opisati postupke za proizvodnju kvaščeve biomase za specijalne namjene i proizvoda na bazi kvasca
4. Opisati tehnologiju proizvodnje kiselih tijesta.
5. Analizirati utjecaj kiselih tijesta na prehrambenu i zdravstvenu vrijednost pekarskih proizvoda
6. Prepoznati, imenovati i opisati opremu za proces uzgoja, izdvajanja i pakiranja kvasca
7. Primijeniti odgovarajuće analitičke metode za određivanje aktivnosti i mikrobiološke kvalitete pekarskog kvasca


Potrebna predznanja:

Osnove biokemije, Prehrambena mikrobiologija