Savladavanjem sadržaja predmeta student će usvojiti specifična znanja i vještine potrebne za planiranje i provođenje fizioterapijskog procesa kod različitih skupina korisnika, te znanja i vještine potrebne za kritičko vrednovanje i evaluaciju fizioterapijskih postupaka kod različitih skupina korisnika. 

Ishodi učenja 

1. Definirati i upravljati procesom fizioterapije koji uključuje planiranje, organiziranje, vođenje i nadgledanju procesa, a sastoji se od fizioterapijske procjene/pregleda, utvrđivanja funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), izrade plana i programa fizikalne terapije, intervencije i evaluacije. 

2. Utvrditi potrebu za fizioterapijom, planirati i primijeniti fizioterapijske postupke kod osoba s poremećajima i bolestima kardiovaskularnog i respiratornog sustava, te analizirati učinke fizioterapije. 

3. Utvrditi potrebu za fizioterapijom, planirati i primijeniti fizioterapijske postupke kod osoba sa ozljedama, bolestima, oštećenjima i specifičnim stanjima mišićno-koštanog sustava te analizirati učinke fizioterapije. 

4. Utvrditi potrebu za fizioterapijom, planirati i primijeniti fizioterapijske postupke kod osoba sa oštećenjima, ozljedama i bolestima središnjeg i perifernog živčanog sustava, te kod osoba oboljelih i liječenih od tumorskih bolesti te analizirati učinke fizioterapije. 

5. Utvrditi potrebu za fizioterapijom, planirati i primijeniti fizioterapijske postupke kod osoba sa oštećenjima, ozljedama i bolestima u sportskoj medicini, sukladno dobi i potrebama te analizirati učinke fizioterapije. 

6. Provoditi profesionalno prvu pomoć u sportu, intervencije i postupke, te primijeniti ortoze, različite oblike bandaža, adaptivna zaštitna sredstava u fizioterapijskom procesu i treningu. 

7. Utvrditi potrebu za fizioterapijom, planirati i primijeniti fizioterapijske postupke u ginekologiji i porodiljstvu, te kod odabranih skupina pedijatrijskih pacijenata i analizirati učinke fizioterapije.

 8. Primijeniti pomagala, proteze, ortoze, adaptivna, zaštitna, potporna sredstva i opreme, aplicirati elektroterapiju i fizikalne agense u fizioterapiji kod različitih skupina korisnika. 

9. Demonstrirati temeljne uloge i zadatke fizioterapeuta u okviru zdravstvenih timova, te primijeniti znanja i sposobnosti suradnje unutar tima uz adekvatnu komunikaciju s članovima različitih zdravstvenih, terapijskih, rehabilitacijskih, socijalnih i odgojnih timova što pospješuje ostvarenje fizioterapijskih ciljeva. 

10. Usvojiti i primijeniti napredne tehnike i vještine u timskom radu, samostalnom učenju i rješavanju problema, te uključiti i primijeniti suvremene tehnologije u fizioterapijskom procesu, prema etičkim i stručnim načelima zdravstvenog djelatnika.