Odabrana poglavlja iz Hranidbe stoke imaju za cilj osposobiti studente da putem pravilne hranidbe stoke mogu ostvariti uspješnu proizvodnju stočarskih proizvoda na ekološki i/ili održiv način

Utvrđivanje kvalitete, biodinamika animalnih proizvoda je izborni predmet studenata specijalističkog diplomskog stručnog studija Poljoprivreda, studijskog usmjerenja Održiva i ekološka poljoprivreda. Predmetom su obuhvaćeni sadržaji o biotehnologiji namirnica animalnog podrijetla i ekologiji nultog rasta u zaštiti namirnica,  primjeni zaštitnih kultura i kultura plijesni u proizvodnji, pohrani i podizanju kvalitete namirnica animalnog podrijetla. Također se obrađuje primjena suvremenih ambalažnih materijala u higijenskim i ekološkim pristupima novim marketinškim zahtjevima tržišta uz sljedivost proizvoda i primjenu HACCAP sustava.

CILJ PREDMETA: Osposobiti studenta da koristi moderne biotehnolgije u proizovodnji, konzerviranju i pohrani namirnica animalnog podrijetla.