Odabrana poglavlja iz Hranidbe stoke imaju za cilj osposobiti studente
da putem pravilne hranidbe stoke mogu ostvariti uspješnu proizvodnju
stočarskih proizvoda na ekološki i/ili održiv način
- Nositelj kolegija: Dejan Marenčić
Utvrđivanje kvalitete, biodinamika animalnih proizvoda je izborni predmet studenata specijalističkog diplomskog stručnog studija Poljoprivreda, studijskog usmjerenja Održiva i ekološka poljoprivreda. Predmetom su obuhvaćeni sadržaji o biotehnologiji namirnica animalnog podrijetla i ekologiji nultog rasta u zaštiti namirnica, primjeni zaštitnih kultura i kultura plijesni u proizvodnji, pohrani i podizanju kvalitete namirnica animalnog podrijetla. Također se obrađuje primjena suvremenih ambalažnih materijala u higijenskim i ekološkim pristupima novim marketinškim zahtjevima tržišta uz sljedivost proizvoda i primjenu HACCAP sustava.
CILJ PREDMETA: Osposobiti studenta da koristi moderne biotehnolgije u proizovodnji, konzerviranju i pohrani namirnica animalnog podrijetla.
- Nositelj kolegija: Tatjana Tušek
Dobro došli!
- Nositelj kolegija: Tatjana Jelen