- Nositelj kolegija: Mirna Petković Didović
- Nositelj kolegija: Ivana Gobin
- Izvođač kolegija: Lovorka Bilajac
- Izvođač kolegija: Aleksandar Bulog
- Izvođač kolegija: Đurđica Cekinović Grbeša
- Izvođač kolegija: Arijana Cenov
- Izvođač kolegija: Gordana Čanadi Jurešić
- Izvođač kolegija: Robert Domitrović
- Izvođač kolegija: Igor Dubrović
- Izvođač kolegija: Gordana Kenđel Jovanović
- Izvođač kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Valerija Majetić Germek
- Izvođač kolegija: Sandra Pavičić Žeželj
- Izvođač kolegija: Elitza Petkova Markova Car
- Izvođač kolegija: Mirna Petković Didović
- Izvođač kolegija: Kristina Pilipović
- Izvođač kolegija: Dijana Tomić Linšak
- Izvođač kolegija: Srećko Valić
- Izvođač kolegija: Darija Vukić Lušić
- Nositelj kolegija: Dijana Tomić Linšak
- Nositelj kolegija: Aleksandar Bulog
Tehnologija i kontrola kakvoće hrane životinjskog podrijetla je obvezni predmet na 1. godini Sveučilišnog diplomskog studija sanitarnog inženjerstva koji se održava u 2. semestru, a sastoji se od 15 sati predavanja, 14 sati seminara i 31 sata vježbi. Radno opterećenje za prosječnog studenta procijenjeno je na oko 75 sati samostalnog rada i 60 sati organizirane nastave, što je ukupno ekvivalent od 4,5 ECTS.
Cilj kolegija je usvajanje znanja i vještina potrebnih za stručnu komunikaciju i suradnju s ostalim strukama uključenim u poslovanje s hranom životinjskog podrijetla, radi uspješnog obavljanja aktivnosti iz domene prevencije i nadzora npovoljnih utjecaja poslovanja s hranom na okoliš i na zdravlje ljudi, ili aktivnosti iz domene higijene i sanitacije u poslovanju s hranom.
Sadržaj kolegija: Studenti se kroz kolegij upoznaju s karakteristikama sirovina, principima i tehnikama prerade, konzerviranja ili distribucije različite hrane životinjskog podrijetla, zahtjevima kvalitete te opasnostima specifičnim za pojedinu vrstu hrane životinjskog podrijetla.
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Bojana Lukić
- Izvođač kolegija: Valerija Majetić Germek
Kolegij TEHNOLOGIJA I KONTROLA KAKVOĆE HRANE BILJNOG PODRIJETLA je obvezni predmet na 2. godini Sveučilišnog diplomskog studija sanitarnog inženjerstva, sastoji se od 28 sati predavanja, 15 sati seminara i 35 sati vježbi. Radno opterećenje za prosječnog studenta procijenjeno je na oko 105 sati samostalnog rada i 78 sati organizirane nastave, što je ukupno ekvivalent od 6 ECTS. |
Cilj kolegija je usvajanje znanja i vještina potrebnih za stručnu komunikaciju s ostalim strukama izravno uključenim u poslovanje s hranom biljnog podrijetla, radi uspješnog obavljanja aktivnosti iz domene prevencije i nadzora neželjenih utjecaja hrane i poslovanja s hranom na okoliš i na zdravlje ljudi, ili aktivnosti iz domene higijene i sanitacije u poslovanju s hranom.
Sadržaj kolegija: Studenti se kroz kolegij upoznaju s karakteristikama sirovina, principima i tehnikama prerade, konzerviranja ili distribucije različite hrane biljnog podrijetla, zahtjevima kvalitete te opasnostima specifičnim za pojedinu vrstu hrane biljnog podrijetla.
Uvjeti za upis kolegija: položen ispit iz kolegija Tehnologija i kontrola kakvoće hrane životinjskog podrijetla i Predmeti opće uporabe i prehrambeni aditivi (I. godina DSSSI).
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Valerija Majetić Germek
- Nositelj kolegija: Olivera Koprivnjak
- Izvođač kolegija: Valerija Majetić Germek
- Nositelj kolegija: Petra Dolenec
- Izvođač kolegija: Nika Gržeta Krpan
- Izvođač kolegija: Anja Harej Hrkać
- Izvođač kolegija: Tamara Janković
- Izvođač kolegija: Lea Juretić
- Izvođač kolegija: Sandra Knežević
- Izvođač kolegija: Iva Kristić
- Izvođač kolegija: Silvestar Mežnarić
- Izvođač kolegija: Jasenka Mršić-Pelčić
- Izvođač kolegija: Elitza Petkova Markova Car
- Izvođač kolegija: Kristina Pilipović
- Izvođač kolegija: Jelena Rajič Bumber
- Izvođač kolegija: Ena Vrček
Cilj kolegija je omogućiti upoznavanje studenata s važećim zakonima i dokumentima prostornog uređenja i građenja, vrstama projekata, njihovim sadržajem i osnovama metodologije njihove izrade, pri čemu je dan naglasak na vodoopskrbne i kanalizacijske sustave. Također će se omogućiti osposobljavanje studenata za operativno služenje navedenim dokumentima pri njihovoj primjeni na rješavanju zadataka iz domene sanitarnog inženjerstva, odnosno ekološko-zdravstvene problematike.
Studenti će se upoznati s osnovnim principima rada vodoopskrbnih i kanalizacijskih sustava te njihovim elementima kako bi mogli biti uključeni u kontrolu kakvoće vode na izvorištima, u vodoopskrbnim i kanalizacijskim sustavima (uključujući uređaje za kondicioniranje/pročišćavanje pitkih i otpadnih voda) te na lokacijama ispuštanja otpadnih i oborinskih voda u okoliš i sl.
- Nositelj kolegija: Nevenka Ožanić
- Izvođač kolegija: Ivana Sušanj Čule
- Nositelj kolegija: Dijana Detel
- Nositelj kolegija: Aleksandar Bulog
- Nositelj kolegija: Nevenka Ožanić
- Izvođač kolegija: Ivana Sušanj Čule
- Nositelj kolegija: Lovorka Bilajac
- Nositelj kolegija: Aleksandar Bulog
- Nositelj kolegija: Dalibor Broznić
- Nositelj kolegija: Gordana Čanadi Jurešić
- Nositelj kolegija: Dalibor Broznić
- Izvođač kolegija: Gordana Čanadi Jurešić
- Izvođač kolegija: Damir Klepac
- Izvođač kolegija: Mirna Petković Didović
- Izvođač kolegija: Iva Potočnjak
- Izvođač kolegija: Marin Tota
- Nositelj kolegija: Željko Linšak
- Nositelj kolegija: Smiljana Ristić
- Izvođač kolegija: Lara Saftić Martinović
- Izvođač kolegija: Nada Starčević Čizmarević
Cilj kolegija je omogućiti usvajanje osnovnih znanja o ekološki proizvedenoj hrani kao i o osnovnim pravilima proizvodnje i verifikacije ove specifične kategorije prehrambenih proizvoda.
- Nositelj kolegija: Dražen Lušić