Zakonska regulativa u proizvodnji i preradi ekološke hrane. Prehrambena vrijednost ekološki proizvedene hrane. Principi proizvodnje i kontrole- izbor sorte / pasmine, kontrola bolesti i štetnika, uvjeti uzgoja, uvjeti skladištenja, načini prerade, pakiranja i prezentiranja. Ekološka proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, voćnih sokova i vina. Ekološka proizvodnja mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda. Označavanje ekoloških proizvoda. Uvjeti stavljanja na tržište. Mogućnosti unaprjeđenja ekološke proizvodnje hrane.

Modeli u formi slika i/ili jednadžbi te optimiranje predstavljaju pomoćne alate u planiranju prehrane. Kako je u digitalizaciji neizbježno i korištenje AI alata, ovaj predmet dati će uvid kako uspješno koristiti navedene alate i prilagoditi ih potrebama ciljanih planova prehrane, neovisno je li ciljana populacija skupina ili pojedinac sa ili bez specifičnosti (dob, tjelesna aktivnost, bolest(i) i sl.).

Ključno je pravilno koristiti prikupljene podatke i iz njih kreirati korisne informacije.