- Nositelj kolegija: Alessandra Pokrajac-Bulian
- Nositelj kolegija: Sandra Kraljević Pavelić

Kolegij Kvaliteta i sigurnost hrane je obavezni kolegij na drugoj godini Diplomskog studija Klinički nutricionizam i sastoji se od 25 sati predavanja i 10 sati seminara, ukupno 35 sati (3 ETSC). Kolegij se izvodi na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci. Cilj kolegija je upoznati studente s važnosti osiguranja kvalitete i sigurnosti hrane te međunarodnim i hrvatskim normama koji služe u njihovom osiguranju. Nastava se izvodi u obliku predavanja i seminara. Tijekom nastave studenti će pisati jedan pisani kolokvij te na kraju nastave pisati obavezan usmeni završni ispit. Izvršavanjem svih nastavnih aktivnosti i pristupanjem završnom ispitu student stječe 3 ECTS boda.
- Nositelj kolegija: Dražen Lušić
- Nositelj kolegija: Davor Štimac
- Nositelj kolegija: Nina Bašić Marković
- Nositelj kolegija: Sandra Kraljević Pavelić