Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Cilj predmeta je da studenti upoznaju koncept Elektroničkog poslovanja te dinamičko okruženje kojim je determiniran. Isto tako cilj kolegija jest u tome da studenti mogu identificirati motive, razloge, uzroke i posljedice primjene elektroničkog poslovanja u hotelijerstvu (promatrano s aspekta različitih problemskih područja definiranih sadržajem kolegija). Jedan od konačnih i glavnih ciljeva kolegija jest da studenti budu sposobni formulirati/osmisliti/unaprijediti poslovne koncepte primjenom stečenih znanja, vještina i kompetencija.

Slika e-kolegija preuzeta je sa: https://pixabay.com/photos/people-woman-relax-chill-coffee-2593251/
Cilj predmeta je da studenti upoznaju koncept Elektroničkog poslovanja te dinamičko okruženje kojim je determiniran. Isto tako cilj kolegija jest u tome da studenti mogu identificirati motive, razloge, uzroke i posljedice primjene elektroničkog poslovanja u turizmu (promatrano s aspekta različitih problemskih područja definiranih sadržajem kolegija). Jedan od konačnih i glavnih ciljeva kolegija jest da studenti budu sposobni formulirati/osmisliti/unaprijediti poslovne koncepte primjenom stečenih znanja, vještina i kompetencija.

Slika e-kolegija preuzeta je sa: https://pixabay.com/photos/fantasy-to-travel-travel-vacations-3502188/
Cilj izučavanja ekonomike okoliša kao znanstvene discipline je u njenoj interdisciplinarnosti. Ona u svojim istraživanjima povezuje ekonomske i prirodne zakonitosti što studentima daje mogućnost da steknu posebna znanja o okolišu kao javnom dobru i da mogu izučavati ekonomsku vrijednost tog javnog dobra. S tim u vezi studenti će usvojiti temeljna znanja iz makro- i mikroekonomskih aspekata ekonomike okoliša.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Bon appétit!
Upoznati studente s osnovama marketinga i prodaje smještajnih, konzumnih i ostalih kapaciteta. Ovladati temeljnim procedurama poslovnih područja hotelskih operacija vezanih uz prijamni odjel, odjel hotelskog domaćinstva, odjel hrane i pića, tehničkog održavanja i sigurnosti. Stvoriti pretpostavke za kvalitetno upravljanje kadrovima i poslovnim rezultatom u hotelu. Osposobiti studente za samostalno korištenje hotelskog Property Management softvera (Oracle Hospitality Opera) u riješavanju operativnih zadataka u prodaji hotelskih kapaciteta.
Svrha je kolegija upoznati studente s metodologijom provođenja istraživanja tržišta za potrebe gospodarskih subjekata u turizmu i ugostiteljstvu. U izvođenju nastave primijeniti će se različite metode poučavanja, a studenti će se poticati na praktičnu primjenu usvojenog teorijskog znanja.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Cilj kolegija je upoznati se s menadžerskim vještinama, tehnikama i alatima koje suvremenim menadžerima stoje na raspolaganju u nastojanju da izravno pridonesu rješavanju problema i glavnih izazova koji se stavljaju pred njih u okruženju brzih i kontinuiranih promjena.
Kratki opis kolegija.
Naziv predmeta: Menadžment kvalitete, 6 ECTSa
Studijski program: MOR
Nositelj predmeta: prof. dr. sc. Ana-Marija Vrtodušić Hrgović
Suradnik na predmetu: dr. sc. Ema Petaković Ikica

Za sva pitanja javite se na e-mail adresu: ema.petakovic@fthm.hr

Naziv predmeta: Menadžment kvalitete, 6 ECTSa
Studijski program: PETU
Nositelj predmeta: prof. dr. sc. Ana-Marija Vrtodušić Hrgović
Suradnik na predmetu: dr. sc. Ema Petaković Ikica

Za sva pitanja javite se na e-mail adresu: ema.petakovic@fthm.hr
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Nositeljica kolegija: prof. dr. sc. Ines Milohnić
E-mail: ines.milohnic@fthm.hr
Kabinet: 208


Asistentica: dr. sc. Ivana Licul
e-mail: ivana.licul@fthm.hr
Kabinet: 303
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Cilj predmeta je dati pregled metoda istraživanja i metoda analize koje se primjenjuju u području turizma; osposobiti studente za samostalnu provedbu jednostavnijih istraživanja, analizu, interpretaciju i prezentaciju rezultata.
Kratki opis kolegija.
Mikroekonomija - izvanredni studenti Opatija i izvanredni studenti Zabok
Cilj je predmeta da studenti upoznaju osnovne postavke mikroekonomije te da se uvedu u način ekonomskoga promišljanja pri analizi mikroekonomskoga okruženja, a stečena znanja primjene prilikom donošenja poslovnih odluka.
Nakon položenog ispita očekuje se da će student biti sposoban:
1. Pravilno tumačiti i interpretirati temeljne mikroekonomske pojmove
2. Identificirati karakteristike ponude, potražnje i tržišta faktora proizvodnje te opisati osnovne čimbenike koji utječu na ponudu, potražnju i tržišta faktora proizvodnje
3. Opisati i interpretirati ponašanje potrošača i izbore u uvjetima nesigurnosti
4. Opisati i razlikovati temeljne pojmove proizvodnje i vrste troškova proizvodnje
5. Navesti, razlikovati i usporediti temeljne tržišne strukture te prepoznati osnovne konkurentske strategije
6. Navesti i usporediti osnovne izvore neuspjeha tržišta
7. Analizirati i raspraviti procese i događaje u hrvatskom gospodarstvu na unaprijed zadane teme opis
Kratki opis kolegija.
Cilj kolegija je upoznati studente sa specifičnostima koncepta kvalitete doživljaja u turističkoj i hotelskoj industriji i stjecanje znanja o tehnikama, metodama i modelima za dizajniranje, upravljanje i mjerenje kvalitete doživljaja.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kolegij se izvodi na Prijediplomskom sveučilišnom studiju Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu u III. semestru.

Cilj predmeta je upoznati studenta s ekonomskim i društvenim odrednicama poduzetništva kao najvažnijeg čimbenika suvremenog gospodarskog razvoja. Studentima će se ukazati na važnost poduzetničkog djelovanja u svim segmentima gospodarstva, a osobito u turizmu i ugostiteljstvu te će se usmjeravati u cilju razumijevanja funkcioniranja poslovanja pojedinih oblika poduzetničkih organizacija. Studentima će se ukazati na potrebitost inovacija u suvremenom poduzetništvu te stvaranju konkurentnih prednosti poduzeća.

Nositeljica kolegija: prof. dr. sc. Elena Rudan
Suradnik na kolegiju: dr. sc. Vedran Zubović
Kratki opis kolegija.
Cilj predmeta je da studenti upoznaju temeljne koncepte sustavnog pristupa i informatike kao znanstvene i praktične poslovne discipline, razumiju osnovni princip rada računala i steknu uvid o prednostima primjene informatičke tehnologije kao podrške poslovnim informacijskim sustavima. Cilj predmeta se očituje u stjecanju specifičnih vještina i kompetencija za korištenje programskih alata u rješavanju problemskih poslovnih slučajeva.

Slika e-kolegija preuzeta je sa https://pixabay.com/photos/computer-notebook-coffee-workspace-820281/
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Engleski jezik 2 usmjeren je razvijanju temeljnih jezičnih kompetencija na razini B2 koje uključuju razumijevanje glavnih ideja složenog teksta na konkretnu ili apstraktnu temu, uključujući tehničke rasprave u svom području djelovanja. Također, usmjeren je na razgovor s određenim stupnjem tečnosti i spontanosti s izvornim govornikom te pisanju jasnog, detaljnog teksta na turističke teme.

Nakon položenog ispita očekuje se da će student biti sposoban:
1. Interpretirati ključne pojmove u turizmu i ugostiteljstvu
2. Imenovati procese i trendove u turizmu i ugostiteljstvu
3. Demonstrirati stečena znanja i vještine u različitim društvenim/profesionalnim situacijama vezanim za turizam i ugostiteljstvo
Osposobljavanje studenata za komunikaciju na njemačkom jeziku u području turističke struke na razini B2 Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike i upoznavanje studenata s kulturološkim specifičnostima zemalja njemačkog govornog područja.

Nakon položenog ispita očekuje se da će student biti sposoban:
1. Prepoznati pri slušanju i čitanju značenje dužih, složenih tekstova iz područja turističke struke (trendovi u hotelijerstvu i turizmu, dijalozi u turističkoj agenciji, vođenje kroz turističku destinaciju, opis turističke destinacije, program putovanja, poslovni razgovori, poslovno pismo, kuharski recept)
2.Prezentirati duže i srednje složene tekstove iz područja turističke struke (opis hotela, opis turističke destinacije, poslovni razgovori)
3.Napisati srednje duge i srednje složene tekstove iz područja turističke struke (životopis, poslovno pismo, program putovanja)
4.Usporediti pojedine aspekte vlastite kulture i kultura zemalja njemačkog govornog područja
Cilj kolegija je upoznavanje studenata sa temeljnim instrumentima računovodstva, računovodstvenim kategorijama, procesima, temeljnim financijskim izvještajima, te računovodstvenim propisima i standardima.
Upoznavanje studenata s problematikom sigurnosti informacijskih sustava u uvjetima ovisnosti poslovnih sustava o komunikaciji i poslovnim sadržajima. Predmet je orijentiran krajnjem korisniku u umreženom okružju i bavi se glavnim prijetnjama, sigurnosnim rizicima, slabostima i preventivnim mjerama te zaštitom informacijskih sustava.
Cilj predmeta je stjecanje znanja iz cjelina koje se izučavaju na kolegiju i izgradnja praktičnih vještina potrebnih za adekvatnu statističko-ekonomsku analizu i interpretaciju rezultata.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Ciljevi kolegija jesu usvajanje teoretskog znanja i praktičnih kompetencija i vještina analize pregovaračkog susreta u svrhu formulacije pregovaračkih taktika i strategija. Upravljanjem emocijama, rješavanjem konflikata i razvojem komunikacijskih vještina, studenti će identificirati svoju pregovaračku osobnost u domaćim i međunarodnim pregovaračkim prilikama, poštujući kulturalne različitosti i etička načela. Usvajanjem općih znanja potrebnih za poslovno pregovaranje i persuazivnu komunikaciju te stjecanjem vještina za pripremu, organizaciju i izvođenje uspješnih pregovaračkih procesa, studenti će kritički promisliti o upotrebi kreativnosti, igara i mudrosti u poslovnim pregovorima.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Kratki opis kolegija.
Cilj predmeta jest u upoznavanju studenata sa trenutnim stanjem digitalnog okruženja čime su web stranice determinirane te upoznavanjem sa suvremenim konceptima i alatima za izradu web stranica. Cilj je kolegija također da na temelju stečenih znanja budu sposobni samostalno osmisliti, pripremiti, kreirati i voditi cjelokupni projekt izrade web site-a od faze osmišljavanja do faze realizacije.

Slika e-kolegija preuzeta je s https://pixabay.com/photos/web-internet-symbol-webdesign-logo-1045994/
Kratki opis kolegija.